TOM DUBRAVEC Cropix
POSEBAN GOST

Predsjednik Zoran Milanović dolazi na finale vaterpolskog turnira između Hrvatske i Srbije

Hrvatski vaterpolisti su ulaskom u finale osigurali sedmu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 16:04

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu svladavši Mađarsku s 9:8 u polufinalu. Loren Fatović je s pet golova predvodio Hrvatsku, a briljantni kapetan Marko Bijač je skupio 10 obrana.

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 14 sati igrati protiv Srbije. Tom pobjedom hrvatski vaterpolisti osigurali su sedmu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu, nakon zlata Barbare Matić u džudu i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronci Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasević u atletici i Lene Stojković u taekwondou.

Na putu do zlata hrvatskim vaterpolistima stoji Srbija. Iako su na turnir došli bez velikih najava, Srbi su došli do svog trećeg uzastopnog olimpijskog finala gdje će tražiti i treće uzastopno zlato. Na vaterpolski El Clásico će doći i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Tako će veliko finale biti dodatno uveličano prisustvom Predsjednika Milanovića. To bi trebao biti dodatan motiv vaterpolistima da u Hrvatsku vrate drugo olimpijsko zlato u povijesti vaterpola. Uz to, vaterpolisti imaju srebro iz Rija 2016. te Atlante 1996.

Linker
06. rujan 2024 17:40