CARL DE SOUZA Afp
ČEŠKA KOMBINACIJA

Prekinuli vezu mjesec dana prije Igara pa u gradu ljubavi zajedno osvojili olimpijsko zlato

Katerina Siniakova i Tomas Machac donedavno su bili par i izvan terena
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 13:05

Češki par Katerina Siniakova i Tomas Machac osvojili su zlatnu medalju u mješovitim parovima nakon što su prebrodili tešku situaciju. Par su na terenu, ali bili su u vezi i van terena do mjesec dana prije početka pariških Igara.

Prekid ih nije spriječio da dođu do finala i pobijede kinesku kombinaciju Zhang Zhizen i Wang Xinyu sa 6:2, 5:7, 10:8. U Parizu, gradu ljubavi počelo se pričati o pomirbi između olimpijskih pobjednika jer su imali romantične geste na postolju. Bili su par od 2020., ali na nedavnom turniru koji se održao krajem sedmog mjeseca Siniakova je potvrdila prekid s Machacom. Bilo je neizbježno pitati se da li je njihov plan nastupa na Igrama pod upitnikom.

- Naravno privatna je stvar, ali igrati ćemo zajedno. Profesionalci smo - objasnila je Siniakova.

Čehinja je jedna od najboljih igračica u parovima zadnjih godina. Osvojila je zlato u ženskim parovima sa ovogodišnjom pobjednicom Wimbledona Barborom Krejcikovom na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Par ima sedam Grand Slam titula uključujući sva četiri: Australian Open 2022 i 2023, Roland Garros 2018 i 2021, Wimbledon 2018 i 2022 te US Open 2022. Osvojila je ovogodišnji Roland Garros u paru s Amerikankom Coco Gauff i ponovila isti uspjeh u Wimbledonu s Taylor Townsend.

Machac nije imao toliko kvalitetne rezultate u parovima, ali može napustiti Pariz s dvije medalje. Ima šansu uz već osvojeno zlato u mješovitim osvojiti broncu u muškim parovima u subotu.

Linker
19. rujan 2024 11:46