Bojan Bogdanović

 MELISSA TAMEZ/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
JAKO LOŠE VIJESTI

Propao veliki povratak u hrvatsku reprezentaciju! Kraj sezone za našeg asa, mora na čak dvije operacije

Nastavak karijere ovisit će o tome koliko će trajati oporavak od operacija koje ga čekaju
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. travanj 2024. 18:39

Bojan Bogdanović tek je ušao na teren u Philadelphiji, na četvrtoj utakmici serije Knicksa i 76-ersa, i u duelu s Nicolasom Batumom zaradio tešku ozljedu gležnja. Doduše, Bogdanović je uspio sam otići s terena, ali na parket se više nije vraćao, nego je pričekao svoju momčad u svlačionici.

Po povratku u New York, nakon magnetske rezonance, utvrđeno je da je Bogdanovićev gležanj ozbiljno stradao i da će se morati podvrgnuti operaciji, koja je zakazana već za srijedu.

image

Bojan Bogdanović

SCREENSHOT: VIDEO

Sasvim je jasno da je sezona gotova za hrvatskog reprezentativca, pa će New York morati dohvatiti još jednu pobjedu u seriji prve runde bez njega, ali i neće moći računati na iskusnog šutera niti u ostatku doigravanja.

Kako je već ranije Bogdanović imao problema s lijevom rukom, kako je jedva igrao posljednje utakmice i trpio velike bolove znajući da će po svršetku sezone morati na operaciju povrh šake, sada je prilično izvjesno da će Mostarac morati obaviti čak dvije operacije, prvu na gležnju, a za par tjedana i onu na ruci.

Prevedeno, ako je i postojala neka nada da bi se Bojan Bogdanović mogao pojaviti u dresu hrvatske reprezentacije na skorašnjim olimpijskim kvalifikacijama te tako pomoći Hrvatskoj u nastojanju da izbori Igre u Parizu, ovaj razvoj događaja tu opciju poništava.

image

Bojan Bogdanovic, Hrvatska - Estonija, Eurobasket 2022

S obzirom na veteranske godine Bojana Bogdanovića (35) i činjenicu da bi mu ugovor za sljedeću sezonu Knicksi tek trebali potvrditi, a ako to ne bude tako, morat će ga platiti dva milijuna dolara i dati mu slobodne papire, nastavak karijere našeg asa ovisit će o tome koliko će trajati oporavak od operacija koje ga čekaju.

Sezona je počela s ozljedom lista u Detroita, malo je sunca za Bogdanovića zasjalo kad je došao u Knickse, a ovaj završetak sezone doista je turoban.

Uzmite samo podatak da je Bogdanović dobio u nedjelju navečer štake, a nije ih mogao koristiti. Jer na lijevu nogu nije mogao stati, a niti se s lijevom rukom mogao osloniti na pomagalo...

Prema najkonzervativnijim procjenama oporavka Bogdanović bi na parket mogao do kraja kalendarske godine.

image
ELSA Getty Images Via Afp

Linker
30. travanj 2024 18:48