ARIS MESSINIS Afp
SKANDINAVCI PREGAZILI NAŠE

Reakcije na najteži poraz rukometaša na olimpijskim turnirima: ‘Hrvati su katastrofa, nestabilni su...‘

Čak ni dok smo gubili, nije bilo stresa, rekao je Andreas Palicka, jedan od švedskih junaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 17:45

U Švedskoj se slavi velik uspjeh oslabljene rukometne reprezentacije koja je Hrvatskoj nanijela najteži poraz u Olimpijskoj povijesti.

‘‘Nada je živa za rukometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama. Švedska je pretvorila minus u veliku pobjedu protiv Hrvatske i pobijedila 38:27‘‘, piše Svenska Dagbladet.

Aftonbladet izvještava kako se Švedska, predvođena vratarom Andreasom Palickom, vratila u život kad je to bilo najpotrebnije.

- Ovo je nevjerojatan rezultat. U rukometu sam 20 godina i nije mi bilo prvi put da sam u ovakvoj situaciji. Rukomet je poseban sport i puno toga ovisi o mentalnoj snazi. U nastavak smo ušli s nevjerojatnom energijom, ključno je bilo da ostanemo smireni. Bilo je toliko je.... energije u svemu što smo radili. Čak ni dok smo gubili, nije bilo stresa – komentirao je Palicka.

image
ARIS MESSINIS Afp

NBC piše kako je Švedska uvjerljivom pobjedom protiv Hrvatske priredila vjerojatno najveće iznenađenje olimpijskog turnira.

‘‘Švedska bi s porazom bila nadomak ispadanja, te je odigrala kao da joj je zadnje. Ta motivacija odvela ju je do pobjede. Hrvatska je impresionirala u prvih pet minuta, ali to je bila jedina pozitivna stvar koju je napravila u cijelom susretu‘‘, napominje reporter NBC-a.

Poraz Hrvatske komentirao je i bivši danski rukometaš Rasmus Boysen.

‘‘Najveći poraz Hrvatske na Olimpijskim igrama. Jedno je sigurno za švedsku momčad. Kada sve izgleda teško, uvijek daju sve od sebe. Učinili su to već toliko puta. S druge strane, katastrofalna Hrvatska. Još su uvijek toliko nestabilni‘‘, objavio je Boysen na društvenoj mreži X.

image
ARIS MESSINIS Afp

Linker
15. rujan 2024 16:18