hrvatska reprezentacija rukomet na pijesku

 HINA/ HOO/DS Hina/ Hoo/ds
OLIMPIJSKE IGRE

Rukomet na pijesku ipak u Parizu kao pokazni sport: ‘Nadam se da će turnir donijeti dobru zabavu i igru‘

‘Bit će pokazni turnir koji ima za cilj pokazati ovaj sport kao pravog kandidata za službeni program‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. travanj 2024. 12:04

Rukomet na pijesku ipak dolazi na Olimpijske Igre u Pariz i to kao pokazni sport u nešto drugačijem izdanju nego uobičajeno. Naime, igrat će ga tri All star momčadi u ženskoj i tri u muškoj konkurenciji, te naravno uz njih domaćin OI Francuska. Taj događaj bit će na početku OI u rukometnom centru Francuske federacije u Creteileu.

All star timove vodit će treneri sa zlatnim odličjima velikih natjecanja, a među njih šest bit će i nam Mladen Paradžik koji s Hrvatskom ima devet odličja i 423 nastupa. U All star momčadima bit će mjesta za trojicu sjajnih hrvatskih rukometaša – Ivana Jurića apsolutnog rekordera koji ima čak 13 medalja i 634 nastupa, Ivana Dumečića koji je ima 7 medalja i 322 nastupa i Lucijana Buru najmlađeg od njih sa 111 nastupa i 3 medalje.

Ivan Jurić koji je u mnogo toga obilježio svjetski rukomet na pijesku i apsolutno zaslužio ovakav poziv kaže:

- Rukomet na pijesku u Parizu bit će pokazni turnir koji širokoj sportskoj javnosti ima za cilj pokazati ovaj sport kao pravog kandidata za službeni program Olimpijskih Igara. Jako mi je drago i ponosan sam što sam uvršten u popis na popis najboljih pojedinaca koji su dobili pozivnicu biti dio ovog povijesnog događaja. Čestitao bih i svojim reprezentativnim suigračima Lucianu Buri i Ivanu Dumenčiću koji će uz mene i našeg trenera Mladena Paradžika predstavljati Hrvatsku na ovoj jedinstvenoj pozornici. Nadam se da će turnir donijeti dobru zabavu i igru uz rukometaše s kojima nikad nismo imali priliku dijeliti isti timski ili reprezentativni dres. Sve ih smatram sportskim rivalima, ali i prijateljima uz koje ćemo promovirati sportski i olimpijski duh.

Podsjetimo, Hrvatski rukomet na pijesku osvajač je tri svjetska, četiri europska zlata i zlata sa Svjetskih Igra. Ivan Jurić je bio najbolje lijevo krilo i MVP SP Mađarskoj 2016, u postavi za srebro u Kazanu 2018, a Lucija Bura član udarnih postava za zlato na Kreti 2022, srebro u Kazanu 2018, te za zlato na Svjetskim Igrama u američkom Birminghamu 2022. godine.

Linker
01. travanj 2024 12:05