GIUSEPPE CACACE Afp
PRIPREME ZA OI

Šamarčina Srbiji pred generalku s SAD-om: Veteran uništio Pešićeve izabranike, Jokić najgori u jednoj rubrici

Patty Mills ubacio je 28 poena, Exum je odradio odličnu rolu, dok je trostruki MVP zakazao
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 20:49

Nakon uvjerljive pobjede nad Francuskom u Lyonu, srpska košarkaška reprezentacija pretrpjela je gotovo jednako uvjerljiv poraz protiv Australije. Izabranici Svetislava Pešića poraženi su 84:87 u prijateljskoj utakmici u Abu Dhabiju.

U pobjedi Australije briljirao je 35-godišnji NBA veteran Patty Mills koji je ubacio 28 poena pogađajući 7/13 (trica:4/7) iz igre i 10/11 s linije za slobodna bacanja, odličnu rolu odradio je i bivši partizanovac Dante Exum (15 poena, 7 skokova i 4 asistencije), dok je s druge strane najefikasniji u poraženom sastavu bio Filip Petrušev sa 17 poena.

Nikola Jokić upisao je "double-double" učinak s 14 skokova i 14 poena te gađao solidnih 6/10 iz igre, no u jednoj statističkoj rubrici trostruki MVP NBA lige bio je najgori igrač utakmice! Naime, za Jokićevih 28 minuta na parketu, Australci su uspjeli napraviti 15 poena prednosti nad Srbijom.

image

Nikola Jokic

GIUSEPPE CACACE Afp

Dakako, nije ovo kraj svijeta za Srbiju, ipak je to samo pripremna utakmica u kojoj je spomenimo igrala bez kapetana Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića, ali je ovo velika "pljuska" pred generalku s SAD-om, jasno daleko najvećim favoritom za osvajanje olimpijskog zlata u Parizu.

Linker
06. rujan 2024 13:15