ANDREAS SOLARO Afp
OČAJ U SUSJEDSTVU

Senzacija na Igrama: Katastrofa Srbije u vaterpolu, rezultat izgleda nestvarno

Australci su potpuno nadigrali i u konačnici uvjerljivo porazili srpsku reprezentaciju
Piše: SNObjavljeno: 30. srpanj 2024. 11:35

Mučenje protiv Japanaca u 1. kolu dalo je naslutiti da će srpski vaterpolisti imati velikih na olimpijskom turniru, ali malo tko je očekivao baš ovo. Srpska vaterpolska reprezentacija, dvostruki svjetski i olimpijski prvak te peterostruki europski prvak, poražena je, pazite ovo, od Australije! I to ne u infarktnoj i uzbudljivoj završnici, Klokani su gazili Delfine od samog početka i zadržali vodstvo do kraja utakmice, za najveću pobjedu (8:3) u povijesti. Srbi su, s druge strane, pretrpjeli jedan od najvećih poraza.

Oni upućeniji u aktualna zbivanja u svjetskom vaterpolu tvrde da to i nije baš tako velika senzacije, vele da Srbija nije nikad imala lošiju vaterpolsku reprezentaciju, no i njima je nevjerojatno da je jedna Srbija zabila Australcima tek jedan jedini pogodak u tri četvrtine, dakle u 24 minute vaterpola.

Klokani su prvu četvrtinu dobili s minimalnih 1:0, drugu s nevjerojatnih 5:1, a i u trećoj su ostavili Delfine bez pogotka (1:0). Tek u posljednjoj dionici Srbi su zabili dva pogotka i koliko-toliko ublažili sramotu.

"Delfini poniženi u Parizu", pišu srpski mediji. I to je, onako, blago rečeno...

Linker
30. srpanj 2024 15:43