Dagur Sigurdsson

 TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Sigurdssona pitali zašto Hrvatska uvijek primi gol u zadnjoj sekundi. Evo što je odgovorio

"Malo nas je sreća napustila, a mislim da nam ni suđenje nije išlo na ruku"
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. kolovoz 2024. 23:52

Dakle, idemo doma. Odnosno, rukometaši idu doma, s tri poraza i dvije pobjede u skupini napuštamo olimpijski turnir kao peti u skupini.

Dagur Sigurdsson će sigurno biti prvi na meti napada nakon ovog lošeg rezultata, iz jednostavnog razloga jer je izbornik najodgovorniji.

- Razočarani smo svi, željeli smo i planirali smo puno više. Nismo iskoristili šanse protiv Švedske i Slovenije. Danas smo izgledali dobro u drugom dijelu, u prvom ne, previše nam je obranio Perez de Vargas, ali smo u drugom dijelu pokazali petlju, pokazali da smo tim i malo nas je sreća napustila u tom trenutku. Mislim da nam ni suđenje nije išlo na ruku.

Zašto uvijek primamo gol u zadnjoj sekundi?

- Nismo koncentrirani kada zabijemo gol.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Turnir ukupno?

- Švedska je bila negativna, ostalo je bilo ponekad dobro, ponekad ne. Mislim da je momčad mlada. Vratar je mlad, sredina obrane je mlada, oba vanjska šutera su prvi puta na OI...

Domagoj Duvnjak je protiv Španjolke odigrao svoju posljednju olimpijsku utakmicu.

- Izgubili smo utakmicu u prvom poluvremenu, 20 golova smo primili, puno promašenih zicera, tehničkih grešaka. Nekako smo se uspjeli vratiti, ali falilo nam je uvijek malo. Ostali smo kratki i to je to. Naš minimalni cilj je bio proći u četvrtfinale, pa treba vidjeti u čemu je problem. Biti peti od šest momčadi u skupini nije lijepo i iskreno žao mi je da je tako jer sam posljednji put na Igrama. Raspali smo se protiv Švedske, protiv Slovenije smo propustili priliku koju smo trebali iskoristiti da nam se ne dogodi da se u ovakvoj utakmici čupamo za četvrtfinale. Jedno ljeto koje moram zaboraviti koliko mi je god lijepo bilo ovdje.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Zvonimir Srna odigrao je odličnu utakmicu.

- Poginuli smo svi u ovoj utakmici, nekoliko lopti je odlučivalo i nemam što za reći. U prvom dijelu smo promašili 6-7 zicera, 4 tehničke greške i uzalud je stvarati šanse tako. Ne treba gledati ovu utakmicu, mislim da smo protiv Slovenije najviše izgubili i da je ta utakmica bila ključna.

Dominik Kuzmanović na vratima je još jednom briljirao, nije dao Perezu de Vargasu da napravi španjolsku prednost.

- Makar, da nije bilo Pereza de Vargasa mi smo u prvom dijelu mogli zabiti 25 komada. Primili smo 20, previše, ti mentalni padovi su bili preveliki i tu se za neki veći rezultat moramo poboljšati. Mislim da se vidjelo kroz cijele Igre da ova momčad pokazuje progres. To je pozitivna strana ovoga koliko god smo razočarani. Jedan gol je odlučivao o prolasku dalje i mora ti biti žao. Mislim da ćemo biti bolji na domaćem SP u siječnju.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Alex Dušebajev je zaključio...

- Znali smo da će biti velika borba i bili smo spremni na nju, a nakon što smo zadnji puta ispali u prvom krugu Eura baš od Hrvatske jako nam je bilo stalo da sada uspijemo. I otud toliko zadovoljstvo.

U četvrtfinalu će igrati Danska - Španjolska, Njemačka - Francuska, Švedska - Egipat i Norveška - Slovenija.

Linker
04. kolovoz 2024 23:52