Beverly Priestman

 JORGE MARTINEZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
NOVI PROBLEMI

Skandal na Igrama! Branitelj naslova dronom špijunirao protivnika, članovi stožera potjerani iz Pariza

Fifa je otvorila disciplinski postupak protiv Kanadskog nogometnog saveza
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2024. 09:03

Izbornica ženske kanadske nogometne reprezentacije Beverly Priestman pod istragom je Fife zbog optužbi za korištenje drona i špijuniranje njihovog protivnika na Olimpijskim igrama, Novog Zelanda.

Disciplinska komisija krovne kuće svjetskog nogometa otvorila je postupak protiv Kanadskog nogometnog saveza (Canada Soccer), uključujući Priestman i još dvoje članova njezinog stručnog stožera.

Pomoćna trenerica Jasmine Mander i neakreditirani analitičar kanadske reprezentacije Joseph Lombardi poslani su kući nakon skandala, kojeg je Kanadski olimpijski odbor opisao kao dva izolirana incidenta. Priestman je objavila da neće voditi braniteljice naslova u okršaju s Novozelanđankama te da će Andy Spence biti njezina zamjena, a zasad nije poznato tko će voditi kanadske nogometašice u nastavku turnira.

image

Beverly Priestman i njezini pomoćnici

JORGE MARTINEZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Kanađani su najavili da će provesti neovisnu internu istragu.

"U ime našeg saveza, nudimo iskrene isprike pogođenim igračima, trenerima i dužnosnicima. Naš Savez uvijek je nastojao dati prioritet integritetu i poštenom natjecanju, a mi razumijemo da je natjecanje s poštenjem osnovno očekivanje za sve Kanađane. U ovom slučaju nismo ispunili ta očekivanja i zbog toga se ispričavamo.

Kao neposredni sljedeći korak, Savez će nastaviti s neovisnom revizijom. Ovaj pregled će se pozabaviti okolnostima trenutnog pitanja, i šire gledano, nastojat će razumjeti povijesnu kulturu natjecateljske etike unutar svih naših programa", stoji u priopćenju Canada Soccera.

Linker
08. rujan 2024 01:32