Shoko Miyata

 PAUL ELLIS Afp
ŠOKANTNA ODLUKA

Skandal u taboru reprezentacije: Zbog pušenja izbačena iz ekipe i propušta Olimpijske igre

Shoko Miyata, 19-godišnja kapetanica japanske reprezentacije, ne ide u Pariz zbog doista bizarnog razloga
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 10:18

Preostalo je točno tjedan dana do otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. I dok tisuće sportaša spremaju kofere i rade posljednje pripreme prije puta u francusku prijestolnicu, veliki udarac doživjela je japanska ženska gimnastička reprezentacija.

Udarac koji je, doduše, zadala sama sebi. Naime, jedna od glavnih uzdanica, Shoko Miyata, 19-godišnja kapetanica reprezentacije, pušenjem je prekršila timska pravila ponašanja zbog čega je promptno izbačena iz ekipe.

image

Shoko Miyata

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Miyata je posljednje pripreme uoči Igara obavljala u Monaku, gdje se ‘incident‘ i dogodio, a navodno je, uz već navedeni prekršaj, uhvaćena i kako konzumira alkohol. Reprezentacija je za Pariz polagala velike nade, nastojali su osvojiti timsku medalju prvi put nakon OI u Tokiju 1964. godine, no sada će na Igre otići s tek četiri sportašice, umjesto prvo predviđenih pet.

image

Tadashi Fujita (desno), predsjednik Japanskog gimnastičkog saveza

KAZUHIRO NOGI Afp

- Ispričavamo se od srca zbog ovoga - poručio je predsjednik Saveza Tadashi Fujita, dok je trener Mutsumi Harada pokušao opravdati Miyatin čin.

- Provodila je dane stvarno opterećena tolikim pritiskom. Molio bih ljude da to razumiju.

Fanove gimnastike šokirao je potez Japanaca, mnogi su mišljenja da Miyata nije trebala biti izbačena iz reprezentacije, no odluka je, po svemu sudeći, konačna, te do velikog obrata ne bi trebalo doći.

Gimnastika je jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova na Igrama, a natjecanja će se održavati od 27. srpnja do 5. kolovoza.

Linker
19. srpanj 2024 10:24