Dagur Sigurdsson

 TOM DUBRAVEC Cropix
TEŽAK ZADATAK

Slavlje Njemačke i Slovenije, evo što se sada treba dogoditi da hrvatski rukometaši prođu dalje

Dogodi li se sve to, Hrvatska će u skupini biti četvrta te bi u četvrtfinalu vjerojatno išla na Dansku
Piše: Hina/SNObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 18:27

U susretu 4. kola A skupine olimpijskog turnira rukometaša Njemačka je pobijedila Španjolsku sa 33-31 osiguravši plasman u četvrtfinale.

Ovom pobjedom Njemačka je osigurala plasman u četvrtfinale, dok će Španjolci ulaznicu za drugi krug tražiti u zadnjem kolu protiv Hrvatske.

Nakon švedske pobjede protiv Hrvatske, Njemačka je imala meč loptu i nije ju propustila. U zanimljivom i neizvjesnom susretu slavila je sa 33-31 osvojivši ključne bodove za prolaz.

Španjolska je u posljednjih 10 minuta susreta ušla s golom viška (30-29), no Njemačka je s dva pogotka u nizu okrenula rezultat (31-30). Dvije minute prije kraja Španjolska je izjednačila (31-31), da bi Julian Koester 80 sekundi prije kraja vratio Njemačku u prednost.

Španjolci su mogli izjednačiti, no nisu uspjeli, a u zadnjim sekundama je Johannesa Golla pogodio za konačnih 33-31.

Njemačku su do pobjede predvodili Renars Uscins s osam i Golla sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bio Aleix Gomez sa 10 golova.

U posljednjem susretu ovoga kola Slovenija je pobijedila Japan s 29:28 i također osigurala četvrfinale.

Najefikasniji u slovenskim redovima bio je Aleks Vlah sa 14 golova, dok je japansku vrstu predvodio Kosuke Yasuhura s osam golova.

Parovi nedjeljnog, posljednjeg kola su Švedska - Japan (9 sati), Njemačka - Slovenija (14 sati) i Španjolska - Hrvatska (21 sat).

Hrvatskoj sada u zadnjem kolu igra pobjeda protiv direktnog konkurenta Španjolske za plasman u četvrtfinale. Matematički možemo proći dalje i uz remi, ali samo ako Japanci u zadnjem kolu pobijede Švedsku, što je teško očekivati.


REZULTATI:

Hrvatska - Švedska 27-38 (15-18)

Njemačka - Španjolska 33-31 (20-18)

Slovenija - Japan (19 sati)

Standings provided by Sofascore
Linker
02. kolovoz 2024 21:11