FABRICE COFFRINI Afp
NEVIĐENA DOMINACIJA

Slovenci se približili Hrvatskoj, čudesna Janja ponovno je na Olimpu: ‘Ispričavam se na suzama‘

Janja Garnbret (25) obranila je naslov olimpijske pobjednice u sportskom penjanju
Piše: Hina, SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 13:58

Slovenka Janja Garnbret (25) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u sportskom penjanju u disciplini "boulder i lead" na OI u Parizu.

Odlična je Slovenka u finalu osvojila 168.5 bodova, 84.4 u "boulderu", a 84.1 u "leadu". Srebro je sa 156.0 bodova (84.0 i 72.0) osvojila Amerikanka Brooke Raboutou (23), a broncu Austrijanka Jessica Pilz (27) sa 147.4 bodova (59.3 i 88.1).

image

Janja Garnbret

FABRICE COFFRINI Afp

- Teško je sve ovo staviti u riječi, pao mi je kamen sa srca. Ispričavam se na suzama, ali jako sam emocionalna. Kada sam se ujutro probudila, znala sam da je ovo moj dan. Penjala sam se kako sam htjela. Prst mi je malo zapeo u kamenu kada sam pala, bojala sam se da nešto nije u redu. Prije poteškoća, rekla sam sebi: "Idi se penjati i uživaj". I uspjela sam, zaboravila sam na sve, bilo je to najbolje penjanje u mom životu.

Garnbret je u Parizu osvojila svoje drugo olimpijsko zlato i to u novoj disciplini u programu Igara, u Tokiju je prije tri godine bila najbolja u disciplini kombinacija.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Garnbret je već godinama najbolja penjačica na svijetu, uz dva zlata u svojoj kolekciji medalja ima i osam naslova svjetske prvakinje.

Ovo je treća medalja za Sloveniju u Parizu, nakon zlata Andreje Leški u džudu i srebra Tonija Vodišeka u jedrenju. Na ljestvici medalja približili su se Hrvatskoj koja drži 27. mjesto, a Slovenci su sada 30.

Linker
10. kolovoz 2024 14:02