FEDERICO PARRA/AFP/PROFIMEDIA
PORAZ OD ARGENTINE

Šok za branitelje naslova: Brazilski nogometaši prvi put nakon nakon 20 godina propuštaju OI

Uz Argentinu, južnoamerički predstavnik na Olimpijskim igrama u Parizu bit će Paragvaj
Piše: HinaObjavljeno: 12. veljača 2024. 06:45

Brazilska muška nogometna reprezentacija neće braniti naslov olimpijskog pobjednika ovoga ljeta u Parizu, u odlučujućem susretu posljednjeg, 3. kola završne skupine južnoameričkog kvalifikacijskog turnira koji se igra u Venezueli Brazil je izgubio sa 0-1 (0-0) od svog najvećeg rivala Argentine.

Jedini pogodak za argentinsku U-23 reprezentaciju, koju vodi Javier Mascherano, postigao je Luciano Gondou u 77. minuti.

Argentina je natjecanje u završnoj skupini okončala na drugom mjestu s pet bodova, dok je Brazil ostao treći s tri boda.

Uz Argentinu, južnoamerički predstavnik na Olimpijskim igrama u Parizu bit će Paragvaj koji je u posljednjoj utakmici turnira svladao domaćina Venezuelu sa 2-0 (0-0) te tako osvojio prvo mjesto sa sedam bodova. Venezuela je, pak, ostala posljednja u skupini s bodom.

Uz zlato osvojeno prije tri godine u Tokiju, Brazil je osvojio i zlato na svom terenu 2016. godine u Rio de Janeiru, a ovo je prvi put još od 2004. godine kako se nije kvalificirao za OI. Argentina je, pak, osvajala naslov olimpijskog pobjednika u nogometu u Ateni 2004. i Pekingu 2008.

Linker
12. veljača 2024 06:45