Nikola Jokić

 GIUSEPPE CACACE Afp
ORLOVI BRILJIRALI

Srbija deklasirala hrvatske ‘krvnike‘ u generalki za Pariz, najbolji Bogdanović i Jokić

Srpska košarkaška reprezentacija u Beogradu je s 94:72 pobijedila Grčku
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 22:43

Srpska košarkaška reprezentacija u posljednjoj je utakmici prije odlaska na Olimpijske igre uvjerljivo svladala Grčku rezultatom 94:72. Srpski navijači uoči Pariza imaju velika očekivanja, a predstava njihovih košarkaša na generalki u Beogradu dala im je valjanih razloga za optimizam.

Iako je bila riječ o prijateljskoj utakmici, košarkaši s obje strane ozbiljno su pristupili susretu, a u fokusu su prije svega bile dvije NBA zvijezde i jedni od najboljih košarkaša svijeta, Nikola Jokić i Giannis Antetokounmpo. Srpski košarkaši tijekom cijelog su susreta prikazali apsolutnu nadmoć protiv protivnika koji je prije 15 dana u finalu kvalifikacijskog turnira u Solunu slavio protiv Hrvatske i ispred naših košarkaša osigurao vizu za Pariz.

Srbija je, iako su nešto nesigurnije otvorili susret, tijekom vremena podizala svoju razinu igre i proporcionalno time povećavala prednost na svoju stranu. Grčki je otpor, suprotno tome, padao kako se susret približavao kraju, a na kraju su, gledajući širu sliku, mogli i gore stradati.

Najefikasniji igrač u srpskim redovima bio je Bogdan Bogdanović s 19 poena, a pratio ga je Nikola Jokić s 16 ubačenih poena. Srbija će na Igrama igrati u skupini C s Portorikom, SAD-om i Južnim Sudanom. Olimpijski turnir započinje 27. srpnja, a završava 10. kolovoza.

Linker
22. srpanj 2024 22:43