PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA
ŠESNAEST IMENA NA LISTI

Srbija dočekala dugoočekivanu vijest! Pešićev popis otkrio hoće li Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama

Srpski izbornik Svetislav Pešić objavio je širi popis igrača za OI u Parizu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. lipanj 2024. 17:16

Tema broj jedan već neko vrijeme u Srbiji je zaključena - Nikola Jokić predvodit će reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu. Jedan od najboljih košarkaša današnjice, MVP regularnog dijela NBA sezone, našao se na širem popisu među 16 imena koje je objavio izbornik Svetislav Pešić. Jokić je preskočio Svjetsko prvenstvo prošle godine na kojem je Srbija i bez njega došla do srebra, a sada su ambicije naglo narasle. Jedina seniorska medalja koju Nikola Jokić ima sa reprezentacijom Srbije osvojena je upravo na Olimpijskim igrama 2016. u Riju i to srebro nakon poraza od SAD-a u finalu

Samo dan ranije Pešić još uvijek nije želio otkriti hoće li mu se Jokić staviti na raspolaganje.

- Više mi ne smeta što me novinari pitaju hoće li Jokić na Olimpijske igre, sada kažem: Zovite ga pa ga pitajte. Meni samo smeta što ne pitaju za druge. Samo sudjelovanje Nikole Jokića sigurno puno znači, u svakom smislu. I sa segmenta individualne kvalitete, ali i osobnosti. Jer ja kada kažem da je Jokić bolji čovjek nego što je igrač, oni svi padaju u nesvijest. Kažu: Udvaraš se Jokiću. Naravno da se udvaram, jer želim to istaknuti - rekao je Pešić.

image
DUSAN MILENKOVIC/ATA IMAGES/PROFIMEDIA

Inače, uz Jokića na Pešićevom popisu još su Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Linker
10. lipanj 2024 17:17