ANDREAS SOLARO Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Srbija u šoku: ‘Ovo je povijesni potop i nezapamćena nemoć!; Sramota, katastrofalno izdanje‘

Srpski vaterpolisti zabilježili su jedan od najvećih poraza u povijesti reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 30. srpanj 2024. 15:01

Apsolutnu katastrofu doživjela je vaterpolska reprezentacija Srbije u drugom kolu olimpijskog turnira u Parizu. Mučenje u prvom kolu i tijesna 16:15 pobjeda nad Japanom u prvom kolu nagovijestila je novi zahtjevni turnir Delfina, no vjerojatno nitko nije očekivao prizemljenje kakvo im je priredila Australija.

Poniženi su rezultatom 8:3 i zabilježili jedan od najvećih poraza u povijesti reprezentacije. ‘Lošije izdanje‘ Srbije nije, doduše, toliko iznenađenje, poznato je da se Delfini još uvijek nalaze u tranzcijskom periodu i da trenutno imaju jedan od najslabijih igračkih kadrova, međutim za ovako uvjerljiv poraz teško je pronaći opravdanje. O nemoći srpskih vaterpolista najbolje govoriti činjenica da su u tri četvrtine zabili tek jedan pogodak! S dva pogotka u zadnjoj dionici uspjeli su koliko toliko sačuvati ugled...

Iako naslovnice srpskih medija zauzimaju prije svega hvalospjevi upućeni zlatnim olimpijcima Zorani Arunović i rođenom Splićaninu Damiru Mikecu, već u drugim redovima Srbi nisu imali milosti za svoje vaterpoliste.

"Povijesni potop i nezapamćena nemoć! Vaterpolisti Srbije pregaženi! Australija uništila olimpijske šampione! Šamar koji boli!", piše Kurir.

"Sramota Delfina u Parizu! Katastrofalno izdanje i težak poraz za Srbiju: Došao dan da nas Australija uči vaterpolu...", piše Sportal.

"Debakl Srbije: Klokani potopili Delfine usred Pariza", piše B92.

"Nezampamćena sramota zlatnih vaterpolista Srbije: Australija vodila 7:1, jedva smo sačuvali obraz!", piše Mondo.

Linker
13. rujan 2024 19:31