TOM DUBRAVEC Cropix
ZNAJU SE PRIORITETI

Svjetski prvak želi na Olimpijske igre, ući će u sukob s klubom: ‘San mi je osvojiti zlatnu medalju‘

Olimpijske igre u Parizu se održavaju od 24. srpnja do 9. kolovoza, tjedan dana prije početka Premiershipa
Piše: HinaObjavljeno: 06. lipanj 2024. 09:26

Vratar argentinske selekcije Emiliano Martinez želi sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu i zbog toga je spreman ući u sukob sa svojim engleskim klubom Aston Villom.

"Uvijek sam argentinsku reprezentaciju stavljao na prvo mjesto i ako se budem morao boriti sa svojim klubom, učinit ću to", rekao je Martinez koji je trenutačno u Miamiju s argentinskom reprezentacijom koja će odigrati dvije prijateljske utakmice prije početka Copa America u Sjedinjenim Državama (20. lipnja - 14. srpnja).

"Najvažnija stvar je Copa America, zatim Olimpijske igre. Moj san je osvojiti zlatnu medalju", dodao je 31-godišnji "Dibu" Martinez za TycSports. Olimpijske igre nisu natjecanje FIFA-e i klubovi stoga nisu obvezni pustiti svoje igrače.

Na olimpijskom nogometnom turniru mogu sudjelovati nogometaši do 31 godine starosti, ali svaka reprezentacija ima pravo pozvati trojicu starijih od te dobi i Martinez želi biti jedan od te trojice.

Argentina je dva puta osvajala olimpijsko zlato - u Ateni 2004. i u Pekingu 2008.).

Olimpijske igre u Parizu se održavaju od 24. srpnja do 9. kolovoza, što je tjedan dana prije početka Premier lige.

Također nije isključena mogućnost sudjelovanja Lionela Messija (36) na Olimpijskim igrama u Parizu. Navodno su u tijeku razgovori između kapetana reprezentacije i Javiera Mascherana, izbornika argentinske olimpijske reprezentacije.

Linker
01. rujan 2024 21:03