ARIS MESSINIS Afp
DAGUR: ‘OVO NIJE NORMALNO‘

To što radi Hrvatska je apsolutno nedopustivo! Šokirani Duvnjak nakon utakmice rekao zabrinjavajuću istinu

‘Totalnim kolapsom bih to nazvao, ne znam kako drugačije‘, kaže nezadovoljni hrvatski izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 19:38

Obično filmove strave i užasa prikazuju iza ponoći, a ovaj puta morali smo jedan takav gledati u dva popodne. Ne znamo je li na ekranu pisala ona zabrana +18, ali ako nije - trebalo je. To što se dogodilo protiv Švedske je apsolutno nedopustivo, ali ipak nije čudo kada smo mi u pitanju. Prečesto nam se događaju padovi da bi bili iznenađenje. Švedska je ozbiljna reprezentacija, čak i ako ih fali puno, dok je puno Gottfridsson, Claar, Pettersson, Nilsson, Nilsen, Johansson...

Daguru Sugurdssonu bilo je neugodno, vidjelo se po izrazu lica. Gdje je bila obrana?

- Nevjerojatno loša obrana.

A utakmica?

- Start je bio odličan, ali smo imali sličnu situaciju kao protiv Slovenije. Ništa nam nije funkcioniralo, to je frustrirajuće. Nismo imali obranu, napad, nismo se dobro vraćali, totalnim kolapsom bih to nazvao, ne znam kako drugačije. Pucali smo sve nešto na pola, Palicka je odlično branio. Obrana nam je ispadala jedan na jedan, to je nešto što se ne smije događati. To je bio veliki problem protiv švedskog napada. Ako ne možeš igrati to, ne možeš ostati. Svaki gol je važan.

Golman 14 obrana, mi minus 11?

- Da, slažem se, to nije normalno.

Bit će jako teška utakmica sa Španjolskom?

- Svjestan sam toga. Napravit ćemo što možemo.

Dominik Kuzmanović, možete li obraniti 34 lopte, možda bismo imali šansu onda?

- Palicka brani zicere, oni nam zabiju 5-0 na startu drugog dijela i tu je bio kraj, makar smo nakon prvih 30 minuta još bili u igri. Pali smo, ne znam objasniti, ali znam da se jako teško izvući iz toga, oni te samo kažnjavaju.

Domagoj Duvnjak naigrao se već ovakvih utakmica.

- Šokiran sam, ne znam, nije mi bilo ugodno biti na terenu. Bili smo prenemoćni, nismo faul napravili u drugom poluvremenu. A oni bez toliko igrača... Ma, nije nam to bilo u glavi, jer su oni sjajna reprezentacija. Takav raspad sistema nismo imali baš nikad. Zabiju nam 10:7 iz pasive i mi se raspadnemo. To se ne smije događati. Definitivno smo u svim segmentima rukometne igre bili jako loši. Nakon ovog rezultata nisam ni siguran da bi nam pobjeda protiv Španjolske mogla donijeti prolaz, jer razlika kojom smo izgubili može biti presudna. Možemo ispasti zbog ovoga.

Dodao je:

- Možemo pobijediti svakoga, ali i izgubiti od svakog. Dođeš na utakmicu, ali što će se događati ne možeš ni pretpostaviti.

Luka Cindrić nakon teškog poraza kaže:

- Zapela je cijela momčad, mentalna blokada, nije prvi put. Povedemo, stignu nas i mi se raspadnemo. Nesigurnost se zavuče. Nisu nas ni s čim iznenadili, ali prolazile su nam stvari koje inače ne prolaze. Ništa nije funkcioniralo, ni obrana, ni napad. Bilo je ispadanja, nerezonskih šuteva, baš smo loše izgledali. Zašto velike reprezentacije osvajaju medalje. Zato što imaju isti ritam, konstantu. Mi stalno nešto gore - dolje, tako je najteže.

Glenn Solberg izbornik Šveđana mora biti sretan i zadovoljan.

- Došli smo s dva poraza, imali mnogo problema, ali jako sam zadovoljan kako su moji igrači reagirali, posebno oni koji su tu ušli u posljednji trenutak i prvi put su na ovakvom turniru. Imali smo loš ulazak, ali su nas obrana i Palicka, probudili, digli i odigrali smo jako dobru utakmicu.

Linker
05. rujan 2024 16:40