TOM DUBRAVEC Cropix
STIGLE PRVE REAKCIJE

Tucak nakon poraza: ‘Kad se to dogodi, onda ćeš izgubiti i platiti glavom‘

‘Nismo ravnodušni nakon poraza, ali nema ni uzbune, dizanja tenzija‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. srpanj 2024. 14:43

Hrvatski vaterpolisti poraženi su od Italije s 11:14 (4:3, 2:3, 3:6, 2:2) u utakmici 2. kola skupine A na olimpijskom turniru u Parizu.

Izbornik Ivica Tucak oglasio se nakon utakmice:

- Zaslužena pobjeda Italije. Više koncentracije, snage, lucidnosti. Oni su svoje situacije koje bi izradili pogađali, a mi promašivali. Kad se dogodi takva jedna utakmica, protiv suparnika kvalitete slične nama, onda ćeš izgubiti, platiti glavom. Mi definitivno nismo bili pravi, iako smo prve dvije četvrtine ja bih rekao bili vrlo dobri. Samo s puno promašenih šansi, ponovo promašenim petercem, mislim i dva napada s igračem više bez gola. U trećoj smo četvrtini pali, ušli smo u nervozu i to je to. Mislim, da smo i pobijedili bio bi jednako miran. Ovo je tek 2. kolo, početak turnira praktički. Nije nam svejedno jasno, nismo ravnodušni nakon poraza, ali nema ni uzbune, dizanja tenzija.

Konstantin Harkov:

- Čestitam Talijanima na ovoj zasluženoj pobjedi u teškoj utakmici. Bili su bolji od nas ovaj put i ništa, idemo dalje. Početkom utakmice smo imali koncentraciju, al je nismo zadržali do kraja i to je bio problem. Uz to, sjećam se da nismo iskoristili dva igrača više zaredom. U ovakvoj egal utakmici, dali smo im priliku da se odvoje i održe vodstvo do kraja

Rino Burić:

- Prije svega i ja čestitam Italiji jer su danas, u ovoj utakmici bili bolja momčad. Jasno kao dan. Prvo smo poluvrijeme izgledali jako, jako dobro. Kako u napadu, tako i u obrani, ali onda smo nestali. Ritam nam je potpuno pao. Nismo bili pravi. Igrač više nam je bio loš, to smo znali, shvatili i tijekom utakmice još kada nismo ni znali prave brojke. Presporo je išla lopta s igračem više i to je segment koji moramo popraviti. Naravno, i obranu jer kad primiš 14 golova od momčadi kakva je Italija, ne možeš što više tražiti u utakmici. Agresivnost nam nije bila dobra, ali to se odnosi na drugo poluvrijeme. U prve dvije četvrtine je izgledalo sasvim solidno.

Ante Vukičević:

- Ne mogu čak reći da smo loše igrali u napadu. Imali smo glavu i rep, kako se kaže. Dobivali smo isključenja, igrač napada, sama akcija je u nekoliko navrata stvarno bila dobra, ali mislim da smo jednostavno previše promašili. Sad, je li nedostatak sreće, koncentracije, možemo o svemu raspravljati. Previše smo im poklonili da bi pobijedili momčad kakva je Italija. Imali smo mi danas neke svoje šanse čak, za pobijediti, ali nedostajalo je tih nekih... Pet posto reakcije. U obrani i napadu. Nismo imali dodatne agresivnosti, malo se brže vratiti, "baciti" blok više, presjeći neku loptu. Mi moramo igrati s jačim impulsom, kada igramo s takvom emocijom onda je u redu. Opet, mislim da ne treba raditi ni dramu od ovoga. Svi znamo kakav je olimpijski turnir, pet se utakmica igra, moramo ići samo jednu po jednu i vjerovati u sebe.

Marko Bijač:

- U početku smo mislim bili i dosta solidni u obrani. Možda jedino nismo iskoristili neke šanse u napadu za odvojiti se malo više, na veću prednost, tamo negdje oko polovice utakmice. Zatim smo upali u nepotrebnu nervozu i pčeli raditi neke gluposti, primati prelagane golove. Pred kraj utakmice to više nije nalikovalo na našu igru.

Linker
13. rujan 2024 03:01