HENRY NICHOLLS Afp
BRANITELJ NASLOVA

Upitan nastup Zvereva na Olimpijskim igrama, njegov brat otkrio da mu prijeti duga pauza

Olimpijski teniski turnir u Parizu igrat će se na terenima Roland Garrosa od 27. srpnja do 4. kolovoza
Piše: HinaObjavljeno: 10. srpanj 2024. 10:41

Njemački tenisač Alexander Zverev mogao bi propustiti nastup na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu gdje bi trebao braniti naslov pobjednika otprije tri godine iz Tokija zbog ozljede lijevog koljena koju je zadobio tijekom nastupa na Wimbledonu.

Zverev se poskliznuo na travnatoj podlozi tijekom susreta 3. kola protiv Britanca Camerona Norrieja, ali je taj dvoboj uspio dobiti da bi se u susretu 4. kola protiv Amerikanca Taylora Fritza pojavio na terenu s povezom oko lijevog koljena. I takav je dobio prva dva seta, no potom je Fritz osvojio tri seta zaredom i plasirao se u četvrtfinale dok je Zverev očito pogoršao svoju ozljedu.

Zverevu je nakon susreta koljeno toliko oteklo da su mu liječnici morali odstraniti 40 mililitara krvi i drugih tekućina, a njegov brat i trener Mischa Zverev je kazao kako je moguće u pitanju i mikroskopski lom kosti što bi njemačkog igrača na duže vrijeme odvojilo od terena.

Olimpijski teniski turnir u Parizu igrat će se na terenima Roland Garrosa od 27. srpnja do 4. kolovoza, a Zverev je prije nešto više od mjesec dana upravo na tim terenima stigao do finala drugog ovogodišnjeg "grand slam" turnira te izgubio nakon pet setova od Španjolca Carlosa Alcaraza.

Linker
05. rujan 2024 23:53