TOM DUBRAVEC Cropix
ČETVRTA MEDALJA U PARIZU

Donna Vekić uzela srebro, Kineskinja nemilosrdna u velikom finalu

Qinwen Zheng je slavila sa 6:2, 6:3 te postala nova olimpijska pobjednica
Piše: Hrvoje Slišković, Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 17:56

Vekić - Zheng 2:6, 3:6

Skoro sto deset minuta trajala je velika borbe Donne Vekić protiv Qinwen Zheng, a ponekad i same sebe, ali nije uspjela probiti barijeru koja ju je ograničavala u finalu ženskog finala Olimpijskih igara te sada slavi srebrnu medalju.

Kineska igračica, 14. mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici, na terenu Roland Garrosa visoko je uzdignula ruke nakon pobjede 6-2, 6-3. Donna je ostala bez najsjajnije medalje, ali priuštila je hrvatskim sportskim fanovima sedam dana uživanja, velikih pobjeda, ponekad i nerviranja kao u najslavnijim Goranovim dana i kada prođu prvi tužni trenuci imat će puno pravo biti ponosna na svoj olimpijski turnir.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Meč nije dobro počeo za najbolju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić. Iako je na zagrijavanju par sati ranije bila dobro raspoložena, ta pozitiva nije prenesena na igru na startu. Qinwen Zheng je lako dobila svoj servis i nakon toga odmah stekla prednost breaka. Previše neforsiranih pogrešaka.

Pogled prema treneru

Kineske zastave dominirale su na sve četiri tribine stadiona Philippea Chatriera, ali Donna je ubrzo počela dobivati glasovnu podršku. "Donna, Donna" je krenulo nakon drugog odigranog gema i Vekić je odmah počela pritiskati servis šeste nositeljica olimpijskog turnira, a ukupno sedme igračice na WTA ljestvici. I neutralni su se okretali tenisačici s malobrojnijim fanovima pa smo slušali i "allez Donna, allez Donna".

Treći gem je bio naznaka povratka, "pravi", onakav u stilu 28-godišnje Osječanke. Zaprijetila je s dvije break-lopte, vremenski je trajao je kao prva dva gema, ali Qinwen Zheng se izvlačila i završila ga s dva odlična servisa za 3-0. Bolja Donnina igra dvije minute kasnije donijela joj je prvi gem. Bum, klik, klak - bez izgubljenog poena na vlastiti servis.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Nakon izmjene u šestom gemu koja je rezultirala s 30-30 Donna je prvi put široko raširila ruke i s pogledom punim pitanja potražila trenera Nikolu Horvata. Kakav je signal dobila, i je li ga uopće dobila, nismo primijetili ali sljedeći poen bio je u njezinu korist. Većina na stadionu ponovno pljeskala uz pokliče "Donna, Donna", a uz još jedan poen Vekić je zadržala servis za 2-4.

Kinezi se zadovoljno smijali

Nastavila je Donna pritiskati suparnicu iz Azije, ali do brejka nije došla. Set je završen gemom koji je mogao (i trebao!?) biti Donnin, ali sutkinja Eva Asderaki iz Grčke nije vjerovala tragu loptice koji joj je pokazala hrvatska tenisačica (bio bi to aut nakon forhenda Kineskinje). I tako, umjesto brejka za 5-3, prvi set je nakon 50 minuta završio 6-2 za Qinwen Zheng nakon nove Donnine pogreške.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Drugi set je započeo gemom u kojem Qinwen Zheng nije izgubila niti poen na svoj servis. Govor tijela osvajačice prve medalje za ženski tenis u povijesti Republike Hrvatske u tim trenucima nije bio najbolji, dogodio se i još jedan kratki razgovor s glavnom sutkinjom oko toga koje je ispravan trag loptice i kineski novinari koji su nas okružili na press-tribini sve su se više smijali i zadovoljno pljeskali. A mi smo si samo pomislili "tko se zadnji smije, najslađe se i smije" i da će im to biti najbolji odgovor. Šteta, nismo ga doživjeli.

Promašeni smeš nakon ometanja

Počela je tada Donna s nama "surađivati", ubacila višu brzinu, kao da je probila barijeru koja joj je cijelo vrijeme smetala. Njezin prvi brejk u meču s nekoliko sjajno istrčanih udaraca i teških poena, zatim i osvojen servis (uz dosta, dosta muke iako je otvorila s 40-0) pa je pogled na semafor bio ugodniji - 2-2 u drugom setu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Udarala je naša, ali udarala je i Kineskinja. Servisi su pod kontrolom i uskoro je 3-3. U sedmom gemu, nekada se pričalo najvažnijem u setu, Donna je nakratko zaprijetila, ali nastavio se po starom. Kao što je i u pauzama nastavljeno u istom stilu. Gotovo svaki navijač je na ovaj ili onaj način glasom davao do znanja da je na tribini i da želi biti Donnina podrška. I trebala joj je baš u sljedećem gemu u kojem je spašavala dvije break-lopte.

Uspjela je, ali u sljedećem poenu kao da joj je zasmetalo nešto s tribine i promašila je smash. Sutkinja je nakon toga na Donnin zahtjev upozorila publiku da ne priča tijekom izmjena, a pogotovo kada se neka igračica sprema na udarac. Povremeno su poeni bili toliko dobro da je navijačima bilo jako teško šutjeti. Spasila je Donna i treću break-loptu, ali je kod četvrta gadno pogriješila, pogodila veliki aut i Qinwen Zheng je dobila priliku servirati za set, meč i zlatnu olimpijsku medalju, koju je ubrzo i osvojila.

Hvala vam što ste bili uz nas u prijenosu uživo, dragi čitatelji. U nastavku dana donosimo vam prve Donnine izjave te sve ostale reakcije i komentare nakon četvrte hrvatske medalje u Parizu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

💭 Prije nego vas pozdravimo, za kraj još i nekoliko vaših komentara.

"Bravo Donna, srebro je top!" (Milan Groznica)

"Nije Kineskinja bila nemilosrdna, koliko joj je Donna toga poklonila." (Petar Primorac)

"Zheng danas na višem nivou, da je netko ponudio srebro prije Igara, svi bismo objeručke prihvatili! Bravo Donna, odličan turnir, čestitam!" (Benjamin Tomaić)

"Bit će još medalja. Svaka čast i sretno u budućnosti." (Michael Scofield)

"Čestitke i Donni i olimpijskoj pobjednici Zheng, danas nedostižnoj." (Dubravko Milić)

Evo nam i završne statistike.

image
Sofascore

Ovo je i drugo srebro za hrvatski tenis na Olimpijskim igrama. Prvo su prije tri godine u Tokiju uzeli Marin Čilić i Ivan Dodig, porazom u "svehrvatskom" finalu od Nikole Mektića i Mate Pavića.

Vekić je napravila najveći uspjeh karijere, koji bi joj nakon polufinala Wimbledona trebao biti još jedna velika odskočna daska za probijanje prema vrhu na WTA Touru. Top 20 je doslovno iza ugla, već na američkoj turneji Donna može probiti tu barijeru i vratiti se u elitu. Ima igru, samopouzdanje i "know-how", a sad definitivno znamo da ima i pobjednički karakter.

Qinwen Zheng nije ponudila pravu priliku našoj tenisačici u olimpijskom finalu. Možda je posrijedi bio umor, možda loš dan, no činjenica je da je Osječanka bila za razinu lošija od svojih izdanja iz prethodnih mečeva.

Bez obzira na poraz, 28-godišnjakinja nas je u Parizu učinila ponosnima i ispisala novu sjajnu stranicu hrvatskog sporta.

Četvrta olimpijska medalja za Hrvatsku na ovim Igrama, i prvo srebro.

image
MIGUEL MEDINA Afp

🥈 Donna Vekić uzima olimpijsko srebro

3:5 Vekić je pogodila winner, ali Zheng uzvraća sjajnim dropshotom i ima 30:15.

Evo i prve meč-lopte...

3:5 Na tri poena je Zheng od zlata.

3:5 🔴

Break za Zheng.

Kineskinja će uskoro servirati za olimpijsko zlato.

3:4 Kakve sreće ima Zheng u ovom gemu.

Opet lopta sjeda na crtu, Vekić se ne snalazi i suočava se s četvrtom break-loptom.

3:4 Vekić sjajnim servisom spašava treću break-loptu.

3:4 Nova break-lopta za Zheng, treća u ovom gemu.

Donna je vratila nevjerojatno tešku loptu koja je sjela na liniju, a onda promašila smeš.

3:4 Spašena je i druga!

Zheng baca loptu u aut, izjednačenje.

3:4 Donna izlazi na mrežu i volejom spašava prvu break-loptu.

3:4 Dvije break-lopte za Zheng.

Donna je sjajno držala izmjenu, skratila loptu, krenula na lob, ali Zheng je to pročitala.

Naša tenisačica gubi živce i baca reket...

3:4 Novi problemi za Vekić, promašuje i stiže na 0:30...

Hrvatski navijači u svakoj izmjeni pokušavaju dati do znanja Donni da nije sama u borbi za zlato.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

3:4 Ništa od break-šanse. Dvije neforsirane pogreške napravila je naša tenisačica i Zheng je opet u maloj prednosti.

3:3 Izjednačenje! Ovo treba iskoristiti, Vekić je sjajno reternirala i opet natjerala suparnicu na pogrešku.

3:3 Sad je Zheng u istoj poziciji kao Vekić u prošlom gemu. Imala je 40:0, a onda su uslijedili promašaj i Donnin winner za 40:30.

3:3 Nema stresa, Donna se vraća na 3:3, servirat će Zheng.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

2:3 Opet je Donna imala 40:0 i opet Zheng s dva topovska forhenda stiže do 40:30.

2:3 Ipak ništa od break-šanse. S dva neobranjiva servisa, Kineskinja je nakratko neutralizirala Donnin nalet i vodi 3:2 u drugom setu.

2:2 Dvostruka Zheng! 30:30, nudi li se nova prilika?

Roditelji Igor i Brankica odmah su ustali sa sjedalica... Ne moramo čitati sa usana, preko fotografije se čuje "Idemo, Donna!"

image
TOM DUBRAVEC Cropix

2:2 Četvrta gem-lopta je iskorištena i opet smo na početku. Vrlo važan gem za Donnino samopouzdanje, tim više što Zheng pokazuje sve više slabosti u svojoj igri.

1:2 I treće izjednačenje. Vekić igra u ritmu winner-promašaj.

Sad opet ima gem-loptu...

1:2 Propuštena je i još jedna gem-lopta, Zheng ne dopušta Donni da izjednači na 2:2.

1:2 Veliki promašaj Vekić na lopti kojom je htjela završiti gem. Izjednačenje.

1:2 Dvostruka pogreška Donne, od 40:0 do 40:30. Još jedna gem-lopta je tu.

1:2 Odmah se opustila ruka. Dropshot je ovaj put odsjeo na pravoj adresi, Zheng se nije ni pomaknula. 40:0 na Donninom servisu...

1:2 🔴

Break za Vekić!

Je li ovo gem koji je trebao Osječanki da preuzme kontrolu nad mečom? Ključnim se pokazao poen u kojem je sjajno istrčala teške lopte, izabrala lob, a onda natjerala Zheng na promašaj te potom napokon iskoristilia break-loptu. Prednost je anulirana, Donna je opet u igri.

0:2 Odmah se nudi prilika za re-break! 15:40.

0:2 🔴

Break za Zheng.

E sad su to već ozbiljni problemi. Drugi set zasad je copy-paste prvog seta, Kineskinja je oduzela servis Donni, ima 2:0 i servis. Našoj tenisačici trenutačno ništa ne ide po planu, pokušava razbiti ritam suparnice, ali gubi gotovo sve najvažnije poene.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

0:1 Dvostruka pogreška Vekić i break-lopta za Zheng.

0:1 Zheng radi Donni sve veće probleme forhendom, ali Osječanka se ne da. U trku je pogodila paralelu za 30:30 na servisu.

Svaki je savjet za Donnu sad dobrodošao: trener Nikola Horvat i hrvatski izbornik Velimir Zovko.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

0:1 U prvom gemu drugog seta, Donnin govor tijela nije bio obećavajući. Zheng je dobila nekoliko besplatnih poena i bez problema osvojila servis.

0:0 🕖

Počinje drugi set, Zheng nakon kratkog odlaska u svlačionicu opet servira prva.

Imala je Vekić gem-loptu za 3:5 i ostanak u prvom setu, ali Zheng joj je i drugi put oduzela servis. U gemu smo vidjeli i malu sudačku kontroverzu, forhend Kineskinje milimetarski je dodirnuo crtu, s čime se naša tenisačica nije složila, ali sutkinja Eva Asderaki pokazala joj je trag.

Vekić je nakon toga pogriješila i suočila se sa set-loptom koju nije uspjela spasiti. Trebat će joj reset jer Zheng izgleda čvrsto, samouvjereno i koristi svaku njezinu slabost.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Zheng osvaja prvi set sa 6:2

2:5 Još jedan gem odlazi do izjednačenja. Vekić je imala gem-loptu pa lansirala forhend u aut.

2:5 Zheng je sad predosjetila što će Vekić napraviti, na vrijeme istrčala na mrežu pa loš pokušaj loba naše tenisačice pretvorila u winner za 15:30.

Donna će sada servirati za ostanak u prvom setu.

2:5 Šteta. Kineskinja se i ovaj put izvukla i sad je na gem od osvajanja prvog seta. Donna je stalno korak iza suparnice, premda se u svakoj dužoj izmjeni vidi da je ravnopravna s njom i treba joj poen-dva koji bi mogli preokrenuti smjer meča.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

2:4 Ništa ni od treće break-lopte. Zheng se spašava, diže ruke i animira kinesku publiku na Chatrieru. Izjednačenje.

2:4 30:40, break-lopta za Donnu!

Odličan napad forhendom, lopta je bila prebrza za Zheng.

2:4 Evo prilike na vidiku! Donna je naciljala neobranjiv forhend winner, a onda Zheng griješi u skraćivanju i ima 0:30...

2:4 Donna nije dozvolila da se stvari zakompliciraju, potvrđuje servis i smanjuje na 2:4 u prvom setu.

1:4 Potencijalni novi problemi na Donninom servisu. Zheng je smjestila winner i stigla na 30:30.

Kineza je na Chatrieru puno više od hrvatskih navijača, ali su se zato oni neutralni priklonili Donni. Na svaki 'ajde Donna' Francuzi odgovore s 'Allez Donna'!

image
MIGUEL MEDINA Afp

1:4 Šteta, Donna je imala loptu za izjednačenje, otjerala je Zheng u kut i potom htjela završiti poen dropshotom, ali loptica se zaustavila na vrhu mreže.

Kineskinja je na dva gema od osvajanja prvog seta.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

1:3 Daleko od toga da Zheng djeluje neprobojno. Svaka izmjena je na vagi, sedma igračica svijeta pokazuje znakove ranjivosti čim Donna ubrza loptu i postane agresivnija. Ipak, "počistila" je već nekoliko linija i zasad ima rješenje više.

30:15 na njezinom servisu.

1:3 Siguran gem za Vekić, osvaja servis bez izgubljenog poena.

0:3 Ništa od breaka, dvije šanse otišle su u vjetar.

Vekić i dalje čeka na prvi gem u meču.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

0:2 Zheng je spasila i drugu break-loptu, a onda ne koristi gem-loptu. Novo izjednačenje.

0:2 Zheng se spasila, a onda opet griješi forhendom nakon duže izmjene u kojoj je Vekić sjajno pročitala njezine namjere.

Nova prilika da odmah vrati break.

0:2 Prva break-lopta u meču za Vekić!

0:2 Druga dvostruka Zheng u meču, evo Donne na izjednačenju.

0:2 Sad je i naša tenisačica prvi put pokazala zube. S nekoliko "balona" razbila je ritam Zheng i prisilila je na pogrešku, a onda dočekala još jedan promašaj za 30:30.

0:2 🔴

Break za Zheng!

Loše Donnino otvaranje na servisu. Nakon što je sama poklonila tri poena, suparnica ju je dubokom loptom prisilila na još jednu pogrešku i već ima vodstvo u prvom setu.

0:1 Još jedan promašaj forhendom, Kineskinja ima dvije break-lopte.

0:1 Nesiguran početak za Donnu, dvije pogreške s osnovne linije dovode je do 15:30.

Odmah se bude tribine i skandiraju "Donna, Donna".

Fotoreporter AFP-a ulovio je Donnu prilikom izlaska na teren.

image
MIGUEL MEDINA Afp

0:1 Uz izuzetak dvostruke pogreške kod 30:0, Zheng je na prvom servis-gemu sve napravila po "špagi" i povela u finalu.

0:0 🕖

Počinje borba za zlato.

Sretno, Donna!

Na vrhu jedne tribine okupila se petorica hrvatskih navijača koji su započeli s pjesmom i navijanjem za Donnu Vekić. Nižu samo uspješnice: "Večeras je naša fešta", "U boj u boj", "Moja domovina"...

16.32 Zagrijavanje je pri kraju, tenisačice isprobavaju servise. Finale će uskoro početi.

Prva će servirati Zheng.

Prije početka meča dodijeljene su medalje u muškim parovima, zlatnim Australcima Ebdenu i Peersu, srebrnim Amerikancima Krajiceku i Ramu te njihovim sunarodnjacima Fritzu i Paulu koji su uzeli broncu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Donna Vekić izlazi na teren sa širokim osmijehom i maše gledateljima. Osječanka sjajno raspoložena ulazi u najveći meč svoje karijere!

16.25 Mali gaf napravio je službeni spiker na Philippe Chatrieru. Umjesto hrvatskih, pozvao je navijače Češke (?!) da pokažu koliko su glasni, a nakon toga Kineze.

Kineske zastave, inače, dominiraju u odnosu na hrvatske.

16.22 Na meču će, kako doznajemo, biti i braća Sinković sa svojim suprugama. Friški hrvatski rekorderi na ljetnim igrama, koji su jučer osvojili treće zlato i četvrtu medalju ukupno, sada će uživati i bodriti ostale Hrvate nakon što su sa stilom odradili svoj posao.

16.16 Početak finala je sve bliže, tenisačice samo što nisu izašle na teren.

Još jedan kadar s Donninog zagrijavanja...

image
TOM DUBRAVEC Cropix

16.09 Evo kakav su put do finala imale olimpijske finalistice.

Donna Vekić

1. kolo: Bronzetti 6:2, 7:5

2. kolo: Andreescu 6:3, 6:4

1/8 finala: Gauff 7:6(7), 6:2

Četvrtfinale: Kostjuk 6:4, 2:6, 7:6(8)

Polufinale: Schmiedlová 6:4, 6:0

Qinwen Zheng

1. kolo: Errani 6:0, 6:0

2. kolo: Rus 6:2, 6:4

1/8 finala: Navarro 6:7(7), 7:6(4), 6:1

Četvrtfinale: Kerber 6:7(4), 6:4, 7:6(6)

Polufinale: Świątek 6:2, 7:5

image
DIMITAR DILKOFF Afp

Hrvatska će danas osvojiti šestu tenisku medalju od osamostaljenja, a prvu u ženskoj konkurenciji.

🏆 Barcelona 1992.

Bronca - Goran Ivanišević

Bronca - Goran Ivanišević & Goran Prpić

🏆 Atena 2004.

Bronca - Ivan Ljubičić & Mario Ančić

🏆 Tokio 2021.

Zlato - Nikola Mektić & Mate Pavić

Srebro - Marin Čilić & Ivan Dodig

Prije ulaska na stadion, susreli smo i Donnine navijače iz Beograda, Igora i Filipa.

Filip ima 10 godina, trenira tenis i kaže nam da mu se sviđa Donnin servis. (hsl)

image
HRVOJE SLIŠKOVIĆ

15.51 Završio je zadnji meč prije izlaska Donne Vekić!

Amerikanci Fritz i Paul osvojili su broncu u muškim parovima svladavši sa 6:3, 6:4 češki dvojac Machaca i Pavláseka. To znači da srebro i bronca idu u SAD, nakon što su u prvom meču dana Australci Ebden i Peers u finalu svladali Krajiceka i Rama.

Vekić i Zheng uskoro će se spustiti u svlačionicu te potom izaći na zagrijavanje.

Ispred stadiona smo susreli našu jedinu Grand Slam pobjednicu Ivu Majoli koja će meč gledati s kćeri Mijom Marić. Na pitanje koliki im je optimizam od 1 do 10, odgovorile su - čista desetka. (H. Slišković)

image
HRVOJE SLIŠKOVIĆ

Na finalu će biti i prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

image
HRVOJE SLIŠKOVIĆ

Nakon što odigra današnji finale, 28-godišnja Vekić neće imati vremena za godišnji odmor. Već u ponedjeljak počinje možda i ključni dio sezone na WTA Touru, američka turneja u kojoj se nudi gomila bodova i u kojoj naša najbolja tenisačica može izboriti povratak u Top 20 (trenutačno je 21.).

Donna je odlučila preskočiti Toronto, ali već tjedan dana kasnije igra u Cincinnatiju (WTA 1000), dok je prije US Opena koji starta 26. kolovoza prijavila i meksički Monterrey (WTA 500).

15.35 Dva gema dijele Taylora Fritza i Tommyja Paula od bronce u muškim parovima. U drugom setu vode 4:3 i serviraju protiv češkog tandema Machac/Pavlásek.

Donnu Vekić od malih nogu sport, sve i da je htjela, nije nikako mogao zaobići. Majka Brankica nekadašnja je atletičarka, otac Igor bivši je vratar NK Osijek, a baka Lidija bila je profesorica tjelesnog odgoja u školi. Za Donnu, koja je rođena 28. lipnja 1996., prvi je izbor bila gimnastika, koju je počela trenirati već s četiri godine, a ta je ljubav ostala do danas.

Ivan Jelkić napravio je veliku životnu priču naše tenisačice, a donosimo je OVDJE.

image

14-godišnja Donna na Zagreb Openu 2011.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

15.09 Završio je prvi set meča između Fritza i Paula te Machaca i Pavláseka. Amerikanci su dobili set sa 6:3 i na korak su do bronce, a Vekić i Zheng sve su bliže izlasku na stadion Philippea Chatriera.

Prije otprilike sat vremena, Donna je na terenu broj 3 sa svojim trenerom Nikolom Horvatom odradila posljednji trening prije finala, a tamo je bila i naša novinarska ekipa.

Osječanka je bila sjajno raspoložena, a u jednom je trenutku nešto "zeznula" pa je odmah krenula šala kako Kinezi snimaju trening dronovima te da je namjerno pogriješila, kao dio taktike za meč.

Kako god, lijepo je vidjeti sjajno raspoloženje u hrvatskom taboru pred tako važan meč. Kako je sama rekla, ovo će joj biti prvi meč u Parizu u kojem će uživati.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

image
TOM DUBRAVEC Cropix

image
TOM DUBRAVEC Cropix

14.40 Dragi čitatelji, dobar dan!

Još nas otprilike dva sata dijele od jednog od najvažnijih mečeva u povijesti hrvatskog tenisa, dvoboja za zlatnu olimpijsku medalju koji Donna Vekić igra protiv Kineskinje Qinwen Zheng.

Kako sada stvari stoje, Osječanka će negdje oko 16.30 sati izaći na stadion Philippe Chatrier u Roland Garrosu, nakon što završi meč za broncu u muškim parovima između Amerikanaca Fritza i Paula te Čeha Machaca i Pavláseka. Bit će to kulminacija najboljeg turnira u njezinom životu, tijekom kojeg je redom izbacivala Talijanku Bronzetti, Kanađanku Andreescu, Amerikanku Gauff, Ukrajinku Kostjuk te Slovakinju Schmiedlovu.

Neumornim, srčanim izvedbama, na putu na kojem je spašavala i meč-loptu (protiv Kostjuk), Donna je već osigurala novu medalju za Hrvatsku u Parizu, a naš tenis, u trenucima kad se činilo da je pao u ozbiljnu crnu rupu, vratila na stratosferne visine. Bez obzira na to bila zlatna ili srebrna, postat će naša prva tenisačica s olimpijskom medaljom te se pridružiti Goranu Ivaniševiću, Goranu Prpiću, Ivanu Ljubičiću, Mariju Ančiću, Marinu Čiliću, Ivanu Dodigu, Nikoli Mektiću i Mati Paviću.

Ratnica koja je prije mjesec dana propustila veliku šansu u jednom teniskom hramu, izborila se za to da je danas ponovno ima u drugom. U dnevnom boravku najvećih mušketira poput Nadala, Borga, Evert i Graf, može hrvatskom sportu ispisati novu povijesnu stranicu. Nadajmo se, sa zlatnim odsjajem.

Linker
05. kolovoz 2024 17:39