Coco Gauff

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
POŠTENO PRIZNALA

Velik potez druge tenisačice svijeta nakon suza i drame, evo što je poručila Donni Vekić u bolnom porazu

‘Varaju me kao što su varali i Serenu, ali ta odluka nije odlučila meč, jer već sam bila gubitnik‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. srpanj 2024. 17:05

Najbolja američka tenisačica Coco Gauff teško je primila poraz od naše Donne Vekić, odnosno jednu odluku suca u kritičnim trenucima meča.

Pri rezultatu 2:3 u drugom setu, te 30-40 na servis Amerikanke, linijski sudac jedan je forhend Donne Vekić vidio kao aut. Međutim, glavni sudac ispravio je njegovu odluku, te priznao poen našoj tenisačici, što je jako naljutilo Gauff. Ona se potom sa sucem nekoliko minuta lagano uplakana natezala, tvrdeći da ju je poremetio uzvik pomoćnog suca, te da je zato loše udarila lopticu. Sudac nije prihvatio njezin argument, kao ni supervizorica.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

"To uopće nije pošteno. Vi niste pošteni prema meni! Nadam se da će ova igra jednog dana postati poštena, ali sada nije poštena", rekla je Gauff sucu, kao i sutkinji koja se u ulozi supervizora spustila na teren kako bi sredila situaciju.

"Osjećam se kao da me stalno varaju u ovoj igri", to događa i meni, to se događalo i Sereni Williams. Dogodilo mi se to više puta ove godine. Trebali bismo imati VAR (Video Assistant Referee), jer su takvi poeni velika stvar. Jako je frustrirajuće kada ti isprika stigne nakon što meč završi, jer tada ništa ne pomaže."

Na kraju je ipak sportski priznala poraz.

"Neću sjediti ovdje i govoriti da je jedan poen utjecao na konačni rezultat, jer sam već bila na strani gubitnika prije nego što se taj poen dogodio", jasno je poručila Gauff.

Linker
30. srpanj 2024 17:06