Sukob Francuza i Argentinaca

 PHILIPPE LOPEZ Afp
NOVI ČIN U RIVALSTVU

VIDEO: Kaos na Olimpijskim igrama! Sukobile se nogometne zvijezde, policija spriječila okršaj na tribinama

Tenzije je pojačao i potez Francuza, koji su pobjedu proslavili pred argentinskim navijačima
Piše: SNObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 07:36

Jean-Philippe Mateta u petoj je minuti doveo Francusku u vodstvo, a rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice. Minimalna pobjeda protiv Argentine (1:0) bila je dovoljna Tricolorima za rezervaciju mjesta u polufinalu Olimpijskih igara, a momčad Thierryja Henryja preko argentinskih je leđa stigla do četvrtog trijumfa u četiri utakmice na turniru, dok još uvijek drže čistu mrežu.

No, osim francuske pobjede, pozornost su privukle i scene koje su uslijedile nakon utakmice. Naime, čim je sudac označio kraj dvoboja, na terenu je nastala velika gužva, naguravanje, povišeni tonovi i sukob na rubu tučnjave. Nastavak je to rivalstva između Francuske i Argentine, koje je jedno od svojih činova imalo i u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Na utakmici u Bordeauxu u petak, domaća je publika dočekala argentinsku himnu "na nož", jake policijske snage morale su sprječavati sukobe na tribinama, formirajući prsten oko argentinskih navijača, a na terenu se ipak pronašlo mjesta za okršaj.

Tenzije je dodatno pojačao i potez francuskih nogometaša, koji su pobjedu odlučili proslaviti pred argentinskim navijačima, što je dodatno "potpalilo vatru".

Scene s terena pogledajte OVDJE.

image
PHILIPPE LOPEZ Afp

Linker
03. kolovoz 2024 07:36