LeBron James

 GIUSEPPE CACACE Afp
NESUĐENA SENZACIJA

VIDEO LeBron i društvo u zadnjoj stotinki izbjegli poniženje za pamćenje! Afrikanci priredili pakao SAD-u

Zanimljivo, ove dvije momčadi su zajedno u grupi C na Olimpijskim igrama
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 23:12

U jednoj od posljednjih pripremnih utakmica uoči Olimpijskih igara moćni SAD je teškom mukom sa 101:100 svladao Južni Sudan. Zanimljivo, ove dvije momčadi su zajedno u grupi C na Olimpijskim igrama te će za desetak dana ponovno odmjeriti snage.

Trebala je ovo biti puno lakša utakmica za SAD, ali je Južni Sudan odigrao iznad svih očekivanja. Posebno su impresivno odigrali drugu četvrtinu u kojoj su slavili rezultatom 32:20, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 58:44. Najveća prednost Južnosudanaca iznosila je 16 poena.

Tu prednost su više-manje održavali sve do kraja treće četvrtine. Amerikanci tada rade strašnu seriju 18-0 i zaostatak od -11 pretvaraju u prednost od +7. Činilo se da su Amerikanci prebrodili sve nedaće, ali košarkaši Južnog Sudana se nisu predavali.

Serijom 8:0 su preokrenuli rezultat 99:92 i tricom Mariala Shayoka 20 sekundi prije kraja došli do poena prednosti. U idućem napadu LeBron James je uzeo loptu u svoje ruke i prodorom vratio Amerikancima prednost.

Južnom Sudanu je ostalo osam sekundi za jednu od najvećih senzacija u povijesti košarke. Imali su Južnosudanci "zicer" za pobjedu, ali Carlik Jones nije uspio zabiti.

Najbolji u redovima SAD-a bio je legendarni James koji je zabio 23 poen. Južni Sudan je predvodio Shayok s 23 poena. Impresivan je bio i novi igrač srpskog Partizana Jones koji je zabilježio "triple double" s 15 poena, deset skokova i isto toliko asistencija.

Linker
05. rujan 2024 16:01