Tom Kim

 SCREENSHOT
SUZA SUZU STIŽE

VIDEO Trenutak kada se južnokorejski olimpijac slomio: Ostao bez medalje i nije uspio izbjeći vojni rok

Kim je Parizu završio osmi, a brončana medalja izmakla mu je za četiri udarca
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 06. kolovoz 2024. 07:26

Iako je ostvario solidan rezultat, južnokorejski golfer Tom Kim Olimpijske igre u Parizu napustit će bez medalje, a nakon svega što je prošao na turniru, Kim je viđen i kako plaće u klupskoj kući Le Golf National.

Kim je Parizu završio osmi, a brončana medalja izmakla mu je za četiri udarca. Zlato je osvojio Amerikanac Scottie Scheffler koji je završio 19 ispod para. Britanac Tommy Fleetwood (-18) uzeo je srebro, dok Japanac Hideki Matsuyama (-17) zauzeo treće mjesto.

Osim što nije uspio osvojiti Olimpijsku medalju, Kimu bi puno teže mogla pasti činjenica da neće dobiti izuzeće za služenje vojnog roka u Južnoj Koreji. Naime, ondje je zakon da svi muškarci, osim onih koji imaju izuzeće, moraju odraditi između 18 i 21 mjesec vojne obuke te se prijaviti prije nego li navrše 28 godina.

Neki muškarci mogu dobiti izuzeće zbog mentalnih i fizičkih problema, a treba istaknuti kako nije neuobičajeno da bogate obitelji šalju djecu u strane škole kako bi dobili dvojno državljanstvo. Drugi način da se dobije izuzeće je osvojiti bilo koju medalju na Olimpijskim igrama ili zlato na Azijskim igrama.

Svojevremeno je tako napadač Tottenhama Son Heung-Min osvojio zlato na Azijskim Igrama 2018 i upravo zbog te osvojene medalje morao je odraditi samo tri tjedna standardnog treninga.

Neuspjeh u Parizu za Kima ne mora značiti kraj priče o izbjegavanju vojske, jer mu je kao i Sonu ostsala prilika da osvoji zlato na Azijskim igrama 2026. u Japanu ili jednu od medalja na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu.

Ako mu to neće poći za rukom mogao bi provesti mnogo vremena izvan PGA Toura.

Linker
05. rujan 2024 18:06