Donna Vekić

 VLADO KOS Cropix
POGLEDAJTE KADROVE

Vrijedilo je čekati! Veličanstven doček u Osijeku, Donna Vekić oduševljena: ‘Još uvijek ne ispuštam medalju‘

Točno mjesec dana nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu, tenisačica je stigla u rodni grad
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 11. rujan 2024. 19:46

Točno mjesec dana nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu, Donna Vekić stigla je u Osijek prvi put nakon što se u Roland Garrosu okitila olimpijskim srebrom, što je konačno bila i prilika da joj se prigodno čestita, kao i ostalim sportašima iz Osijeka koji su bili u Parizu. Svečani doček upriličen je na Trgu slobode, koji je samo za ovu prigodu ‘preimenovan‘ u Place de la liberté.

Osim Donne, Osječani su imali prigodu pozdraviti i svog sugrađanina gimnastičara Aurela Benovića, kojemu je za dlaku izmakla medalja na debitantskom olimpijskom nastupu kao i Mateja Matkovića, boksačkog trenera iz Osijeka, koji je u Parizu bio kao trener boksača Gabrijela Veočića. Okupljene su video porukom pozdravila i braća Patrik i Anton Lončarić, a na pozornicu se popeo u ukrajinski gimnastičar Illia Kovtun, koji je u Osijek donio srebro iz Pariza. Kovtun, naime, već dvije i pol godine, od početka ruske agresije na Ukrajinu, živi i trenira u Osijeku, pa se već i sam smatra ‘legom‘, a Osječani su ga prigrlili kao svoga. Ipak, zvijezda dana bila je Donna, koju je do pozornice dovezao jedan Citroenov oldtimer.

- Hvala svima koji ste došli. Drago mi je da sam napokon, nakon Pariza, stigla do Osijeka - kazala je na početku vidno uzbuđena srebrna olimpijka, koja je na povratak u Osijek morala čekati mjesec dana jer je nakon Pariza odmah otputovala na američku turneju. Zato je i doček organiziran sada, a ne u kolovozu. No, njezina sreća i zadovoljstvo jednaki su kao i tada.

image

Donna Vekić, Ivan Radić, Mato Lukić

VLADO KOS Cropix
image

Donna Vekić

VLADO KOS Cropix
image

Donna Vekić

VLADO KOS Cropix

- Medalju nisam ispustila iz torbe otkako sam je dobila, jako sam se namučila da je dobijem i neću je još neko vrijeme puštati od sebe - otkrila je Donna, osvrnuvši se potom na olimpijski pohod.

- Najteže je bilo u četvrtfinalu, ali opet ni polufinale nije bilo lako, jer sam znala da moram pobijediti. No, osjetila sam podršku iz cijele Hrvatske, koja je bila nevjerojatna i ne mogu vam se dovoljno na tome zahvaliti, gurali ste me i ova je medalja vaša jednako kao i moja. Osjetila sam vašu energiju i bez nje ne bih imala ovu medalju - istaknula je Osječanka, koju je voditelj programa Drago Ćosić upitao je li točno da su naši rukometni reprezentativci s kojima je imala odličan odnos, nakon njene prve pobjede u Roland Garrosu, morali svaki sljedeći meč gledati tako da su je svatko od njih sjedio na istoj stolici.

image

Aurel Benović

VLADO KOS Cropix
image

Doček hrvatskih sportaša

VLADO KOS Cropix

- To su ta neka sportska praznovjerja, ali da to je istina. Lijepo smo se svi družili i međusobno podržavali, bili smo jedni drugima velika inspiracija – potvrdila je Donna, a palo je u pitanje što će s tom Kineskinjom.

- Doći će ona na Wimbledon - nasmijala se Donna, očito aludirajući na to da je londonska trava njena najdraža podloga. Složila se i sa zaključkom da je ovo njezina najbolja godina.

- Definitivno je ovo najbolja godina u mojoj karijeri do sada, ali moj najveći uspjeh je što čujem da se tenis još više prati i da je puno djece počelo trenirati tenis. Što se tiče ove godine, čeka me još par turnira do kraja godine i mislim da ću tek nakon toga moći proslaviti i ovu medalju – poručila je srebrna olimpijska Osječanka, kojoj su na velikom uspjehu, kao i ostalim olimpijcima, čestitali i župan osječko-baranjski Mato Lukić te gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

On je, pak, posebno istaknuo činjenicu da se Donna svoje financijske nagrade za olimpijsku medalju odrekla u korist Centra za odgoj i obrazovanje ‘‘Ivan Štark‘‘. I za kraj, pohvala organizatorima koji su na pozornicu doveli i legendu hrvatskog rukometa Kaju Ileš, srebrnu olimpijku iz Moskve 1980. godine i svojevremeno najbolju rukometašicu svijeta te Davida Šaina, srebrnog veslača i Londona 2012. u četvercu s Martinom i Valentom Sinkovićem te Damirom Martinom.

Linker
11. rujan 2024 19:47