Barbara Matić sa sestrom

 JOSKO SUPIC Cropix
POVRATAK KUĆI

FOTO Zlatna Barbara Matić se vratila u Split: Odmah po dolasku pao emotivan zagrljaj, potekle su i suze

Slavna judašica se sa zlatnom medaljom s Olimpijskih igara u Parizu vratila u Split
Piše: SnObjavljeno: 04. kolovoz 2024. 15:48

Barbara Matić se sa zlatnom medaljom s Olimpijskih igara u Parizu vratila u Split. U zračnoj luci na Resniku dočekali su ju brojni prijatelji i obitelj, te navijači i političari među kojima i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, ministar turizma i sporta Tonči Glavina te splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

- Posebno hvala Barbari. Uz promociju Hrvatske, promovirala je Split i Splitsko-dalmatinski županiju. Organizirat ćemo prijem, a po nekom standardu ćemo valorizirati sve medalje koje su naši sportaši s područja županije osvojili - rekao je župan Boban, a prenosi Dalmatinski portal.

image

Ivica Puljak, Tonči Glavina, Barbara Matić, Blaženko Boban

JOSKO SUPIC Cropix

Ponos je izrazio i ministar Glavina.

- Preponosni smo. Čestitamo od srca našoj dragoj Barbari. Učinila je ponosnim cijeli ovaj grad, Dalmaciju, državu, sve ljude koji žive izvan Hrvatske. Ovo je nevjerojatan uspjeh, pogotovo za Judo, prva zlatna medalja. Naše sportašice i sportaši su najbolji ambasadori Hrvatske. To se i sada potvrdilo. Nižu se medalje, a imamo šansu za još medalja. Drago mi je da će Barbara ovaj uspjeh proslaviti na Pujankama, u kvartu gdje je počela. Barbara se upisala u povijest kao sportašica koju ćemo pamtiti - rekao je Glavina.

image

Blaženko Boban, Barbara Matić

JOSKO SUPIC Cropix

Uspjeh Barbare Matić pohvalio je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

- Čestitam Barbari i njezinoj obitelji. Ona je moja studentica, posebno sam ponosan na nju jer je prvenstveno svojim radom zaslužila ovaj uspjeh. Ponosni smo i jako sretni. Grad Split će i dalje ulagati u infrastrukturu. Ovo će nam biti poticaj da ulažemo još više sredstava - rekao je Puljak koji je odgovorio i na pitanje hoće li njen Judo klub Pujanke dobiti bolje uvjete odgovara:

- Uskoro ćemo sjesti s više borilačkih klubova i planirat ćemo gradnju borilačkog centra na Gripama. Definirat ćemo ciljeve kako bi što prije krenuli u realizaciju.

Barbara je odmah po slijetanju zagrlila sestru Brigitu, a taj susret bio je posebno emotivan za nju. U tom trenutku naša je zlatna judašica iz Splita pustila i suzu...

image

Barbara Matić

JOSKO SUPIC Cropix
image

Barbara Matić

JOSKO SUPIC Cropix
image

Barbara Matić sa sestrom

JOSKO SUPIC Cropix
image

Barbara Matić sa sestrom

JOSKO SUPIC Cropix
image

Tonči Glavina, Barbara Matić

JOSKO SUPIC Cropix
image

Barbara Matić sa sestrom

JOSKO SUPIC Cropix

Linker
17. rujan 2024 13:53