StoryEditor
 Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
KRAJ JEDNE PRIČE

OMILJENI KAPETAN OSTAJE NA RUJEVICI Dan nakon velikog trijumfa u finalu Kupa Rijeka razveselila navijače: 'Potpisat će višegodišnji ugovor!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. svibanj 2019. 01:35

Priči oko produženja ugovora s kapetanom Rijeke napokon će doći kraj, dan nakon što je Alexander Gorgon u Puli zajedno sa Zoranom Kvržićem podigao Rabuzinovo sunce i otrčao slaviti ispod navijača, sportski direktor Bijelih Srećko Juričić potvrdio je da je s austrijskim ofenzivcem sve dogovoreno oko potpisivanja novog ugovora.

- S Gorgonom smo sve dogovorili i ovih dana ćemo potpisati višegodišnji ugovor - poručio je Juričić i tako potvrdio ono što smo pisali u predvečerje finala kupa.

Razgovori oko produženje suradnje s kapetanom tako su dobili sretan završetak, sportski segment Rijeke tako je stavio "ad acta" prvu (i najvažniju) temu ljetnog prijelaznog roka jer Alexander Gorgon je figura koja se u protekle dvije godine profilirala u istinski primjer profesionalizma, ali i neupitnu kvalitetu na travnjaku. Sasvim je razumljivo i zašto se u cijeloj priči kalkuliralo, Gorgon je u godinama u kojima igrači obično priželjkuju priliku za izdašni ugovor u nekoj bogatijoj nogometnoj zemlji, ali očito je i on sam prepoznao vrijednost projekta u kojem će biti jedan od oslonaca momčadi koja će se sve više početi oslanjati na ono što stvori u vlastitom omladinskom pogonu. Time će, ne sumnjamo, još više ući u srca navijača koji posebno cijene tipove kakav je Gorgon. Fajter, a znalac, nerijetko strijelac, sada i kapetan… O tome koliko poštuje grad i državu u kojoj zarađuje puno govori i činjenica da se navijačima koji su njega i suigrače dočekali na Korzu obratio na tečnom hrvatskom.

Rijeka, 190518.
Rujevica.
Utakmica 1. HNL izmedju HNK Rijeka i HNK Hajduk.
Na fotografiji: Alexander Gorgon.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
 

Puno je više od dojma da se i Gorgon pronašao na Kvarneru, da supruga i djeca ovdje uživaju, pa iako se kuloarski puno toga spominjalo u zadnje vrijeme, od priče po kojoj je trebao kod Bjelice u Dinamo (bio mu je trener u Austriji Beč a na njegovu preporuku je došao u Rijeku!) do navodnog interesa iz Turske, na radost navijača i ova je priča završena u tišini. Zadržavanje Gorgona definitivno može biti i dobar pokazatelj uoči ljeta koje nosi još mnoge izazove, ulog će iduće sezone biti puno veći zbog vrijednosti koje će imati drugo mjesto, a Rijeci s Gorgonom u kadru izgledi u toj priči višestruko rastu.

Linker
29. srpanj 2020 23:34