Darko Velkovski
 Matija Djanjesic / CROPIX
TEK SADA ĆE BITI POJAČANJE

ON BI MOGAO BITI TAJNI AS IZ RUKAVA JEDNOG OD NAŠIH NAJJAČIH KLUBOVA Dosad je više igrao za reprezentaciju nego za klub: 'Tako se posložilo...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 31. siječanj 2020. 12:52

Kada je Darko Velkovski u 10. minuti Rijekine generalke protiv Olimpije postigao pogodak glavom nakon jednog udarca iz kuta, Rujevicom se prolomio pljesak koji je značio puno više od onog uobičajenog odobravanja zbog postignutog pogotka. Nije taj pogodak imao veliki značaj budući da se radilo o pripremnom ogledu, ali je na neki način u prvi plan gurnuo Velkovskog koji se nada da će ovog proljeća napokon zgrabiti priliku i pokazati zašto je Rijeka još prije dvije godine s njim dogovorila suradnju.

Zdravlje najvažnije

Nije Velkovski čekao priliku zbog konkurencije na stoperskim pozicijama, koliko zbog činjenice da su mu se redale ozljede mišića. Najprije na pripremama kada se tek priključio Bijelima, pa onda praktički i svaki put kada se činilo da je došao trenutak da dobije priliku. U sezonu i pol zbog ozljeda je propustio čak 44 utakmice, a u tek 11 upisao barem jednu minutu...

- Čujem često kada netko kaže da me se dugo čeka, ali ljudi ne znaju da ja više od ikoga želim biti zdrav, igrati u kontinuitetu i dokazivati se - kaže Darko Velkovski koji je u riječkom dresu napokon dočekao trenutak da zdrav očekuje nastavak prvenstvenih obaveza.

- Zdravlje mi je najvažnije. Ove pripreme su prošle dobro, pauzirao sam tek dva, tri dana zbog upale mišića, ali sve ostalo je bilo u najboljem redu. Bitno mi je da se, kao i cijela momčad, dobro osjećam i jedva čekam utakmice za bodove.

Rijeka, 180819.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. lige, HNK Rijeka - Osijek.
Na fotografiji: Darko Velkovski i Ante Majstorovic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Rijeka je protiv Olimpije odigrala utakmicu s dva lica od kojih je puno bolje bilo ono u drugom dijelu kada su se Bijeli oslobodili gostujućeg visokog pritiska.

- Generalka je bila dobra, Olimpija se na početku nametnula agresijom i visokim pritiskom, ali vidjeli smo da je teško dugo igrati na taj način. U drugom poluvremenu smo se mi nametnuli i mislim da smo pokazali da spremni dočekujemo nastavak prvenstva.

Zanimljivo je bilo vidjeti i kako su Riječani reagirali na taj visoki pritisak, nije bilo nabijanja dugih lopti već se kroz pas igru pokušavalo doći na suparničku polovicu.

- Trener traži to od nas, a pripremne utakmice su idealne za to probati. Vidjet ćemo kako će biti u prvenstvu, ali momčad smo koja teži igri, koja ne želi nabijati i pokušat ćemo se u tome usavršiti.

Budući da nije bilo Galovića, teško je predvidjeti za koja će se dva imena na stoperskim pozicijama odlučiti Rožman, ali sa zdravim Velkovskim mogao bi dobiti vrijednog aduta više.

- Zdrava konkurencija uvijek dobro dođe. Nas četvero borimo se za dva mjesta, a trener će na kraju odlučiti.

Puna pozornost

Valjda ga nekakva ozljeda mišića neće ponovo udaljiti od travnjaka.

- Puno sam pažnje posvetio tome, prije svakog treninga radim vježbe prevencije i za aktivaciju mišića i stvarno vidim napredak pa se nadam da su ti moji problemi stvari prošlosti.

Zanimljiv je i podatak da je Velkovski od potpisa za Rijeku više minuta skupio u dresu reprezentacije nego u Rijekinom.

- Tako se namjestilo. Pauzirao bih zbog ozljede mjesec dana i taman se oporavio pred reprezentativno okupljanje. Uz to, u klubu su te stoperske pozicije bile popunjene, a u Makedoniji nemamo širok izbor igrača pa sam igrao za nacionalnu momčad iako nisam igrao u klubu.

Ista vizija

Ohrabrujući podatak za trenera Rožmana i sve na Rujevici može biti taj da je Velkovski u nacionalnom dresu igrao na visokoj razini.

- Dogodilo se da i izbornik i trener u klubu imaju istu viziju po pitanju načina igre. Ja imam dosta samopouzdanja i samo da me zdravlje posluži vjerujem da ću i u klubu napokon pokazati što mogu.

Rijeci će to trebati i to već na početku nastavka prvenstva budući da Bijele u veljači očekuje zgusnut raspored koji bi mogao uvelike odrediti tijek proljetnog dijela sezone.

- Mislim da smo spremni odgovoriti na sve izazove koje nosi ovaj nastavak prvenstva, uz to imamo i dovoljno širok kadar tako da vjerujem da se neće osjetiti ako trener zarotira poneku figuru. Naši ciljevi su poznati, bilo bi sjajno kada bismo ponovili prošlosezonski doseg, ali idemo korak po korak. Dinamo je bio dosta bolji ove sezone, ali to drugo mjesto je dostižan cilj i vjerujem da ga možemo ostvariti - zaključio je Darko Velkovski.

Linker
07. svibanj 2024 02:21