REUTERS
ULAZI U PRVIH 11

ON JE DALIĆEVO RJEŠENJE ZA DEFICITARNU POZICIJU: 'Bilo je malo amplituda u minutaži, ali - spreman sam! Uvijek dajem sto posto za Hrvatsku'

BORNA BARIŠIĆ Starter na poziciji lijevog braniča najavljuje utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2020. protiv Slovačke.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2019. 22:09

Borna Barišić zaigrat će na lijevom beku. U Rangersu ima režim toplo-hladno, malo igra pa sjedi na klupi.

- Minutaža mi u Rangersu ima puno amplituda. Krenulo je sjajno, pa je malo zapelo, sad je opet dobro. Što se mene tiče, spreman sam - kazao je Barišić, koji je popratio kako igraju Slovaci.

- Imaju kvalitetne igrače naprijed, u sredini, a i obrani. Doista se radi o dobroj ekipi, iako smo mi iznad njih u napadačkom i obrambenom smislu. Bit će to teška utakmica, igramo u gostima, jasno je da će samim time biti teže. Međutim, preuzet ćemo ulogu favorita, idemo po sva tri boda.

Slovačka igra s lažnom špicom, to znači da imaju puno kretanja i ulazaka u prazan prostor, što je posebno zahtjevno za obranu.

- Igraju tako, lažna se špica vraća u sredinu po loptu pa se otvaraju po krilima. To smo proučili, sve znamo. No kad dođu utakmice, ipak je to nešto drugačije. Ipak, imaju oni svojih slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti.

Može li reprezentacija podignuti formu za finiš kvalifikacija?

- Svjetsko je prvenstvo u Rusiji bilo najviši nivo hrvatske reprezentacija u posljednjih nekoliko godina, nije to lako ponoviti. Bitno je u kakvoj je tko u formi, ali uvijek dajemo sto posto za reprezentaciju, mislim da će to biti dovoljno.

Dosta igrača nedostaje.

- Ekipa se promijenila od Rusije, nažalost, tu ne možemo ništa. Ti su igrači sigurno bitni, no imamo širok kadar, u neku ruku, može ih se zamijeniti. Nedostajat će, ali nema kukanja, nema alibija.

Dejan Lovren je kazao da atmosfera nije ni blizu kao u Rusiji, očito pod dojmom Rakitićeva nedolaska?

- Teško mi je komentirati što je Lovren htio reći, ali ja ne mogu kazati da je atmosfera loša. Naravno, on je duže ovdje pa ima malo bolji osjećaj za to kakva je atmosfera bila prije - konstatirao je Barišić, koji je zadobio udarac ispod oka na utakmici Europske lige prošli četvrtak, ali s tim nema problema, već je na u Old Firmu u nedjelju bio na klupi. (da)

Linker
23. travanj 2024 12:33