Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
'TO JE STRAŠAN POSAO'

'ON JE JEDAN OD NAJBOLJIH MLADIH IGRAČA U HRVATSKOJ! SAMO JE BIO MANJE MEDIJSKI EKSPONIRAN' Ugledni menadžer objasnio transfer koji je mnoge šokirao

Iskusni menadžer Marko Naletilić analizira dosad učinjeno
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 05. veljača 2020. 18:14

Dinamu je otišao Dani Olmo koji je sad član Leipziga, Hajduku Filip Bradarić u Celtu, Boško Šutalo iz Osijeka je preselio u Atalantu, Rijeka također bilježi odlaske jer je ostala bez Zorana Kvržića, Darija Župarića, Roberta Punčeca i Jakova Puljića pa se čini da je liga itekako oslabljena, osiromašena kvalitetom, jer dok stasaju nasljednici, trebat će vremena.

Ne vidim problem

Vodeći su izgubili na igračkoj kvaliteti, dok su oni iz donjega doma dosta rotirali i tu će također trebati strpljenje dok se stvari ne poslože onako kako su htjeli. S konstatacijom da je liga oslabljena u ovom prijelaznom roku ne slaže se iskusni menadžer Marko Naletilić koji je ponudio svoje mišljenje na tu temu…

- To se uvijek događalo kod nas, ne vidim tu neki problem, jer doći će neki novi mladi igrači. Bar je kod nas bazen dosta dobar, što se tiče mladih i kvalitetnih igrača. Ne vidim neke različitosti u ovom prijelaznom roku u odnosu na ranije. Istina, otišao je Olmo iz Dinama, ali su oni na njegovu mjestu već planirali zamjenu u Luki Ivanušecu, imaju i Lovru Majera koji sada može dobiti veću minutažu, a radi se isto o ekstra talentu. Hajduku je otišao Bradarić koji je dobar igrač na poziciji zadnjega veznoga, taktički je jako dobar, igrao je na Svjetskom prvenstvu, ima iskustva iz Cagliarija u Serie A, ali nije igrač kojega Hajduk u dogledno vrijeme ne može zamijeniti. Do ljeta će možda biti nezamjenjiv, ali nakon ljeta ne, a on je ionako bio na posudbi. Hajduk uvijek izbacuje talente, samo novu ekipu, Tudora i Stanića, treba pustiti da rad, dati im duži rok, jer se na kratko ne može ništa napraviti. Puno iskusniji ljudi od njih ne bi to uspjeli.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

Pohvalio je Naletilić mladoga Boška Šutala koji je otišao u Atalantu…

- On je jedan od najboljih mladih igrača u Hrvatskoj, definitivno. Samo što je bio u Osijeku i bio je manje medijski eksponiran, a mislim da je Atalanta napravila strašan posao s njim. Nadam se da će razviti u igrača kakav bio mogao biti - kaže Naletilić.

Ostale momčadi isto su dosta rotirale, od Rijeke, pa do onih koji su u borbi za ostanak.

- Ne mislim da se zbog ovoga prijelaznoga roka liga nešto specijalno oslabila. Realno je jedini ekstra igrač koji je otišao Olmo, zatim Bradarić, pa Šutalo koji će nedostajati Osijeku. Ali on je momak koji je tek sad odigrao prvoligašku sezonu. Tek je krenuo, a već je otišao. Naći će se zamjene za njih. Ne kažem da će Osijek imati odmah stopera kvalitete Šutala. Da je on ostao u Osijeku dvije-tri godine, što nije realno, onda bi se mogao smatrati kao netko tko je nezamjenjiv. Razvijat će se sad negdje drugdje. Olmo je bio dugo u Dinamu, Bradarić i nije na Poljudu.

Bitan je proces

Kaže Naletilić da je Hajduku najveće pojačanje trener Tudor.

- Ta njegova ekipa s meni izuzetno dragim mojim bivšim igračem Stanićem. Treba ih pustiti da naprave projekt. Uzmimo primjer Milana, prvih šest mjeseci je bio fijasko, tek se sada počinje oporavljati i to dovođenjem Ibrahimovića. U nogometu je bitan proces, ne možeš neka stvari preko noći promijeniti - zaključio je Naletilić.

Linker
17. travanj 2024 01:14