Boris Kovacev/ CROPIX / CROPIX
ČAČIĆ IMA PAKLENI PLAN

ON JE MONSTRUM KOJI PLAŠI TERIMA Legenda se zapitala: 'Jesmo li mi umorni ili je on - fenomen?'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2016. 14:53

U poznatoj zagrebačkoj pizzeriji tri primarijusa s Rebra i jedna doktorica gledali su dvoboj u Lensu Hrvatska - Portugal.

- Pa gdje je ranije bio taj Pjaca? - začuđeno se pitala doktorica i počela tražiti po Googleu tko je mladić. - Piazza, Piaza… kako se ono piše? - pitala je iznenađeno jer primarijusi ne gledaju baš svaku utakmicu, a doktorica pogotovo, no kad je Euro to se ne propušta, cijela je nacija bila na nogama, od bauštelaca do profesora.

Vrativši se iz Francuske dočekala nas je ova priča koja pokazuje koliko je nogomet u načelu jednostavan i da se i najstručniji u njemu i sasvim nestručni ponekad savršeno slože. A oko Pjace nitko nema dvojbe, igrač je za najveća djela. Za travnjak, a ne klupu!

Na Euru nije imao minutažu kakvu je očekivao, ali mladi nogometaš to brzo zaboravi kao lošu ocjenu u školi popravljenu prije zaključenja. Pjaca danas starta s Turcima na desnom krilu, koje je u Francuskoj držao Brozović, iako veznjaku Intera to nije najjača uloga. Njegov dribling i probojnost lome kralježnice rivalima i izbijaju brave na najjačim obranama, on je maher koji je Španjolcima u Bordeauxu gurao loptu kroz noge, a u debiju za Juventus natjerao je Lazijeva Rumunja Stefana Radua da provjeri je li mu sve u redu s centrom za ravnotežu. Odmah je demonstrirao da će biti otrov za Serie A.

Probiti Tursku po boku neće biti lako. Terim će upravo na tim pozicijama grupirati snage, on zna tko je Perišić, a i koliko vrijedi Pjaca. Ne bi čudilo da njegova obrana po širini ima ponekad i šestoricu. No, ako ih je netko u stanju “smantati”, to je nova zvijezda Juventusa, čiji je potez nepredvidljiv, a dribling moćan. Premda je jasno da će golemu rolu morati odigrati Modrić, Rakitić i Mandžukić.

Talijanski novinari tvrde da je trener Stare dame Massimiliano Allegri impresioniran, dočekan je kao golema zvijezda i unatoč jakoj konkurenciji među bijelo-crnima sigurno će dobivati šansu. Mediji su utrkuju kako će ga bolje nahvaliti, citira se izjava njegova menadžera Marka Naletilića da je kombinacija Kake i Ronalda i Tomislava Ivkovića kako je poput Benzeme.

- Pjaca bi mogao biti otkriće Serie A - kazao je Allegri.

La Gazzetta dello Sport proglasila ga je glavnim kandidatom za najboljeg mladog igrača prvenstva, konstatirali su da je predestiniran za asa. Iako je jasno da odmah neće imati optimalnu minutažu, jer to je dijelom i doziranje, pa u Juventusu je i Dybala pomalo ulazio u momčad.

U miljeu Juventusa prepričava se anegdota s prvog Pjacina treninga. Prekaljeni stoper Giorgio Chiellini obratio se jednom od vodećih ljudi kluba:

- Što je ovo, ili smo mi još umorni, ili je on fenomen?

Ovaj mu odgovori:

- Pa on je umorniji od svih vas, najmanje je imao odmora.

Prije nego što je napravio konkretan učinak, prepoznali su potencijal, novinari će kazati kako ima sve predispozicije da se pretvori u nogometnog monstruma.

Odabravši njega, Čačić se odlučio za ofenzivniju igru, s više rizika, barem bi tako trebalo biti. Pjaca i Perišić momčadi daju krila na kojima bi Vatreni morali letjeti. Jači od Red Bulla.

Linker
04. svibanj 2024 10:42