Karlo Bručić s djevojkom Teom
 Privatna arhiva
BEK KOJI ZABIJA

ON JE NAJEFIKASNIJI HRVATSKI NOGOMETAŠ U VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA Bivše dijete Dinama ponovno zabilo za svoj novi klub!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2020. 10:50

Karlo Bručić zabio je i svoj drugi gol u jednoj od oaza europskog nogometa u doba pandemije koronavirusom, u bjeloruskom prvenstvu.

Hrvatski nogometaš koji igra na poziciji lijevog beka u Dinamu iz Minska, u zadnjih osam je godina karijere postigao osam golova, a u posljednjih mjesec dana čak dva, u jedinoj europskoj ligi koja se i dalje igra.

Njegova je momčad u subotnjem okršaju 7. kola Vješejšaja lige protiv vodećeg Slutska izgubila s 2:1, a Bručić je na prepunom stadionu koji je grmio za Dinamo od prve minute smanjio vodstvo gostiju pet minuta prije kraja.

Bručić je odlično ispratio akciju po svojoj lijevoj strani, pravovremeno utrčao iza obrane u šesnaesterac te jednu 'loptu s očima' pospremio iz prve u suprotni kut.

Privatna arhiva

Goste je u vodstvo doveo Salou u 22. minuti, u 39. je Dinamo mogao poravnati iz jedanaesterca, ali je Bakhar pogodio gredu, a drugi gol Slutska zabio je Gafar u 52.

Bručić je i bivši hrvatski U-21 reprezentativac te Dinamovo dijete. Na Maksimiru je stasao, prošao sve mlađe kategorije, otišao na posudbu u Radnik pa Lokomotivu da bi se 2016. godine otisnuo u svijet. Prvo je otišao u izraelski Ashdod, koji je prošle godine zamijenio japanskim Sagan Tosuom, no brzo se vratio u Europu, u latvijsku Suduvu. Ove godine potpisao je za Dinamo iz Minska u kojem mu zasad ide vrlo dobro.

Bručićev pogodak možete pogledati OVDJE

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 07:14