REUTERS/Jim Young / REUTERS
USUSRET SRBIJI

ON JE ROĐEN ZA VELIKE UTAKMICE 'Srce i glava, to je prava kombinacija! Nemamo se čega bojati'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 17:08

Dario Šarić rođen je za ovakve utakmice. Biti ili ne biti, 40 minuta, jedna šansa. Ako itko živi za takve, onda je to on.

- Eto, teško je sad govoriti o meni jer Bojan od Torina igra fantastično i ne znam kako bih uopće nazvao to što on radi, taj ritam, to njegovo ludilo. U zoni je. U Torinu sam rekao, međutim, da ćemo teško bilo što napraviti ako mu se ne priključe još jedan-dva igrača. Teško je da Bojan sam pobjeđuje, bit će dana kad će on zabiti 35, pa ćemo pobijediti ili izgubiti, ali jednostavno nam trebaju još dva-tri igrača. Ne moram ja, može biti Roko, Planinić, ali važno je da imamo igrača uz njega, još igrača.

Srbija?

- Posljednjih 25 godina je to klasik. Gubili smo dosta puta neke važne utakmice od njih, i na njihovu sreću, a na našu nesreću. Nadam se da u tu utakmicu nećemo ući s mislima hoće li sreća biti na našoj strani. Treba ući sto posto, treba ostati hladan u dvobojima jer to će presuditi. Tko bude čišće glave, tko bude stabilniji na parketu, tko bude pogađao penale, tko bude fokusiraniji, taj će biti bliže pobjedi.

Srbiji nedostaje Nemanja Bjelica, pa će Šarić u borbu protiv Birčevića i Jokića, koji je više “petica”. Ako Đorđević spušta petorku, onda su na “lažnoj četvorci” i Kalinić, možda i Simonović. Šarić bi trebao biti bolji od svih...

- To su sve dobri igrači. Znate, i kad imaš loš dan, svatko na ovoj razini može dati svoj defenzivni doprinos. Možda odigraju jaku obranu pa neće biti kako mi zamislimo. Važno je tu se taktički pripremiti. Srce i glava, to je kombinacija koju želimo imati. I nemamo se čega bojati.

Je li Srbija favorit?

- Mogu reći da Srbija jest favorit jer ima više iskustva od nas u ovakvim utakmicama. No, što se tiče mladosti, trke, zanosa i pozitive koja nas krasi, mislim da smo tu mi u prednosti. Imali smo u Argentini na turniru šansu, 35 minuta sve kontrolirali, a onda smo primili tricu s pola terena i zato izgubili. Još je i Marković zabio iz dotrčavanja. Ma, može se igrati s njima. Treba zaustaviti “pick and roll” Teodosića, srediti Raduljicu ispod koša i paziti da se Bogdan ne razigra. Ako to uspijemo, uz našu želju, volju i pamet, neće biti problema.

Velike utakmice su Darijevo dvorište. Kako se priprema za njih?

- Ništa posebno. Tako se dogodi, možda sam više fokusiran, iako su mi rituali uvijek isti, uoči svake utakmice. Valjda me to prati oduvijek, nadam se da će i ostati.

Boji li se Dario da će se probuditi iz ovog lijepog sna?

- Ma, znam ja da nije ovo san. Traje ta pozitiva, imamo kemiju, zajedništvo. Ma, tu smo...

Jesu, itekako jesu.

Linker
01. svibanj 2024 06:34