CROPIX
SLAVONSKI BEĆARAC USRED ZAGREBA

VIDEO: ŠOK ZA DINAMO U VELIKOM DERBIJU NA MAKSIMIRU Pogledajte kakav je eurogol zabio Osijek već u drugoj minuti i do kraja izludio Cicu i dinamovce!

Pobjeda za povijest! U sjajnom derbiju 8. kola Osijek je usred Zagreba uspio srušiti Dinamo s 1:0 nanijevši mu prvi domaći poraz u HNL-u nakon više od šest godina i preko 100 odigranih susreta. Zadnji put je na Maksimiru slavila Rijeka, i to 31. srpnja 2010. godine. Zanimljivo, ovo je tek druga pobjeda Osijeka protiv Dinama u prvenstvu, prvu je ostvario prije točno 16 godina.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. rujan 2016. 18:22

DINAMO - OSIJEK 0:1 (Knežević 2')

DINAMO (4-2-3-1): Šemper - Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Sosa - Machado, Antolić - Soudani, Ćorić, Fernandes - Hodžić.

OSIJEK (4-3-3): Mikulić - Matas, Barać, Arsenić, Barišić - Mioč, Lukić, Knežević - Perošević, Ejupi, Boban. Trener: Zoran Zekić

-------------------------------------------------------------------

Bio je to derbi, pravi derbi! U kojem je Osijek Maksimir zavio u crno. Modri su u Maksimiru u prvenstvu izgubili nakon šest godina i 41 dan! Posljednji poraz doživjeli su od Rijeke (1:2), 31. srpnja 2010. godine! Bravo za Osječane! Loše za Modre koji su pred start u Ligi prvaka doživjeli neočekivani posrtaj. Međutim, nisu jučer zaslužili bod. Senzacija? Ne, Osječani su pokazali da će biti bitan faktor u ovom prvenstvu.

Šokirali su gosti Modre već na samom početku. Upravo je nevjerojatno kako se Knežević prošetao kroz obranu. Stojanović je negdje zaspao, Soudani mu je pokušao lagano, poput bojažljivog dječarca iščeprkati loptu, a Sigali mu se maknuo i naklonio kao da ga moli za ples.

Ozbiljna momčad ne smije primati takve golove. Isti taj Knežević, jučer se definitivno mogao proslaviti. Osim što je postigao pogodak, imao je još dvije fine zgode. Dinamo je čuvao Svevišnji. Osječani su se predstavili u jako dobrom izdanju, uostalom, takvi su od starta sezone. Zoran Zekić očito je uglazbio svoj nogometni orkestar koji svira ugodnu nogometnu glazbu. Branili su se elastičnom obranom, onda izvrsnom transformacijom kretali u kontre i polukontre. Da su bili precizniji i smireniji u zadnjem pasu, Dinamu je moglo biti još mnogo gore.

Ne može se kazati da se Modri nisu trudili, da nisu pokušavali. Htijenje je bilo na visokoj razini, stiskali su goste, često nabacivali u šesnaesterac, pucali izvana, skakali u šesnaestercu... Međutim, bili su nekako nemirni, nestrpljivi, s dosta krivih dodavanja i procjena. Vjerojatno je rano primljeni pogodak utjecao na prezentaciju, nervoza se od starta uvukla u Kranjčarovu momčad.

A s obzirom na to da su Osječani stalno prijetili, Dinamo je često bio ni na nebu ni na zemlji. Ono što je bilo vidljivo, vezna linija je često pucala po šavovima, kod nekih akcija gostiju, znala su "ispasti" po tri modra igrača. U prvom poluvremenu ipak, Modri su uspjeli stvoriti jednu čistu šansu, koju je zapucao Hodžić. Pokušavali su udarcima iz daljine Fernandes, Ćorić i Antolić, kod prekida je u šesnaesterac stizao i junak iz Salzburga, stoper Schildenfeld. Međutim, osječka obrana i vratar Mikulić su sve rebuse rješavali,

Gotovo je nevjerojatno što je promašio Hodžić početkom drugog poluvremena. Soudani mu je gurnuo loptu, bio je potpuno sam na nekih deset metara, Mikulić je bio u drugom kutu, a bosansko-hercegovački reprezentativac pogodio je - gredu! Na toj sjevernoj strani Maksimira, greda je očito omiljeni cilj, pogađali su je Pjaca, Mandžukić, Perišić u reprezentativnoj utakmici s Turskom. Kao da je ima neki magnet za lopte.

U 57. minuti bili smo svjedoci vrlo sumnjive situacije. Borna Sosa je, izgleda, prekršajem zaustavio Bobana u šesnaestercu, ali sudac Zebec je to vidio kao simuliranje napadača Osijeka. Inače, Zebec je loše sudio. U 67. minuti isključio je trenera gostiju Zorana Zekića zbog prigovora na jedno zaleđe. Istina, tu je bio u pravu, ali često u procjenama nije. Zekić je kraj utakmice dočekao u novinarskoj loži.

-------------------------------------------------------------------

Prva pobjeda Istre ove sezone! I to kakva!

U utakmici 8. kola Prve HNL Istra 1961 je kao gost pobijedila Split sa 3-0 (2-0) upisavši tako prvu prvenstvenu pobjedu nakon čak 30 utakmica i gotovo 11 mjeseci.

Strijelci za sastav iz Pule bili su Gržan (3), Stepčić (10-11m) i Solomon (90+1).

Istra 1961 je posljednju pobjedu ostvarila još u 13. kolu prošlog prvenstva, kada je 17. listopada prošle godine na svom terenu svladala Osijek sa 2-1. S druge strane, Split je nastavio svoj neslavni niz utakmica bez pobjede koji sada iznosi 17 utakmica. "Crveni" iz Parka mladeži posljednji uspjeh ostvarili su u 27. kolu prošlog prvenstva kada su 12. ožujka sa 1-0 kao gosti svladali Slaven Belupo.

Ovom pobjedom Istra 1961 je skočila na sedmo mjesto sa šest bodova, dok je Split osmi s četiri boda.

Pred 200 gledatelja sudio je Matoc iz Zaprešića.

----------------------------------------------------------------

REZULTATI 8. KOLA,

Petak:

Inter - Hajduk 1-1 (Puljić 5 / Tudor 77)

Subota:

Split - Istra 1961 0-3 (Gržan 3, Stepčić 10-11m, Solomon 90+1)

Dinamo - Osijek 0-1 (Knežević 2)

Nedjelja:

Slaven Belupo - Lokomotiva (17 sati)

Cibalia - Rijeka (19 sati)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
11. svibanj 2024 11:02