Vlado Kos / CROPIX
PROSVJED NA KANTRIDI

Osječani očajni: 'Računi su nam pod ovrhom, zadnju smo plaću primili za srpanj'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. veljača 2014. 22:04

Nisu Bijelo-plavi u 23. prvenstvenom kolu i utakmici s Rijekom osvojili ni bod. Ni pogodak nisu postigli. No, ipak su postali zvijezde dana. Oni o kojima se najviše priča dan poslije. Zagrljeni na sredini igrališta prije početka utakmice na Kantridi na taj su način izvijestili javnost o svojoj nesretnoj sudbini te izazvali suosjećanje koliko nazočnih gledatelja toliko i igrača domaće momčadi koja je strpljivo pratila njihov "performance". Naslovi su u medijima zavrištali zaključkom kako su bili u štrajku upozorenja.

- Ne, to ni slučajno. Nikakav štrajk nije bio u pitanju. Tek skretanje pozornosti na tešku situaciju u kojoj se nalazimo. Većina nas ima račune koji su pod ovrhom, blokadama, obveze koje moramo izvršavati prema državi, a koje nismo u mogućnosti riješiti. Ne znamo kako dalje, pa posljednju smo plaću primili za srpanj prošle godine - to nas je navelo na ono što smo učinili na Kantridi - kazao je kapetan Bijelo-plavih Hrvoje Kurtović.

Moglo se jučer u tisku pročitati i još neke druge zanimljive stvari. Recimo, da je bilo ideja da se na gostovanje u Rijeku ni ne ode.

- Makar što. Sada se stvarno svašta piše, ali ništa od toga nije točno osim da smo pokazali i upozorili da nam doista nije lako - veli Kurtović.

Iz lože nasuprot stijenama Kantride utakmicu je promatrao i predsjednik prvoligaša s Drave Zdravko Josić. U čudu je gledao što se to prije nego što se lopta zakotrljala događa.

- Nisam znao da će naši igrači tako postupiti. Koliko znam, učinili su to na nagovor Nogometnog sindikata. Jasno mi je da im nije lako, da su u velikim problemima, ali zašto onda nisu i na ostalim igralištima momčadi postupile jednako, pa jednako je u većini naših prvoligaša. Ne mislim da je taj postupak bio uperen prema bilo kome iz našeg kluba, ni njega u cijelosti. Osobno se trudim pronaći rješenje, trošim pri tome i svoje vrijeme i novac. Ne, nisam razočaran, samo kažem, moram reći. Sada smo u predstečajnom postupku, radimo, borimo se, ali neće ništa ići preko noći - rekao je predsjednik Josić.

Linker
07. svibanj 2024 05:06