CROPIX
PRESLAGIVANJE NA MAKSIMIRU

OSPORAVANI DINAMOV VATRENI ODBIO 'TRANSFER ŽIVOTA' 'Nisam tip koji će otići igrati tamo samo zbog novca!'

DINAMO Maksimirski reprezentativac gotovo sigurno ide, ali destinacija je još uvijek nepoznata
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. lipanj 2017. 14:01

Imam jednu ponudu s kojom sam zadovoljan, ali nećemo govoriti da je gotovo dok ne bude riješeno”, kazao je nedavno u intervjuu SN-u Josip Pivarić. Reprezentativni lijevi bek već je dugo u redu za odlazak iz Maksimira, a ovo je ljeto opisano kao godišnje doba u kojemu bi se to trebalo i dogoditi. Na koju je točno ponudu mislio Pivarić, zasad ne znamo, ali znamo da nije mislio na onu iz Kine. Jer, kako smo čuli, Pivarić je odbio izdašnu ponudu iz kineske superlige.

- Nisam tip koji će otići igrati u Kinu samo zbog novca. Ja gledam više od toga, da bude dobro i meni i mojoj obitelji, da štimaju i stvari izvan nogometa - rekao nam je pak zimus, kad se također govorilo da bi mogao u smjeru Dalekog istoka.

Po našim informacijama, Pivarića je tražio Yanbian Funde, klub koji je trenutno zadnji na ljestvici, iz grada Yanjija, koji isto nije neko predivno mjesto za život, štoviše, nalazi se isuviše blizu sjevernokorejskoj granici da bi netko hrlio u njega. Makar i za “transfer života”.

No, bez obzira na to što neće u Kinu, Pivarić bi uskoro mogao dobiti neku drugu ponudu, i to iz neke od europskih liga. Šuška se da ga želi jedan turski klub i da je ta opcija možda i najizglednija, ali i da bi opet moglo doći do pregovora s Rusima. Sjećamo se, jednom ga je tražio Rubin iz Kazana, Dinamo je odbio ponudu, a Pivarić se potom i ozlijedio te pauzirao šest mjeseci. Je li se obnovio taj interes ili je u pitanju neki drugi klub, također se ne zna. Ni Pivarić ni drugi oko njega ne žele puštati informacije u javnost, upravo zato što se Zelinčanin već (barem) jednom opekao pa sad puše i na hladno.

Interes iz Njemačke i Belgije

Spominje se i zanimanje klubova iz Njemačke, Belgije, ali vidjet ćemo gdje će Pivarić na kraju završiti. U Kini, očito, neće, a sve je izvjesnije da neće ni ostati u Dinamu. Pa zato možemo očekivati i da se Dinamo ozbiljnije uključi u dovođenje nekog lijevog beka jer ne može sve pati na leđa Borne Sose. Zasad je izvjestan tek povratak kosovskog reprezentativca Amira Rrahmanija s posudbe u Lokomotivi, blizu je i Robert Murić, no to više i nisu novosti.

Još u Dinamu slažu momčadsku križaljku za početak priprema, tko će se pojaviti na prvoj prozivci 21. lipnja? Hoće li Petev na pripreme voditi još neke igrače iz Dinama II, poput Fintića, Lovrena i Božića, ili će odmah odabrati sve one na koje ozbiljno računa? Daleko je još to, Modri se, između ostaloga, moraju ekipirati i u kancelarijama, a zatim i na terenu. Hoće li do početka priprema netko, recimo Pivarić, otići ili ćemo na velike promjene u Maksimiru još neko vrijeme pričekati? Hodžić, Ćorić, Antolić, Schildenfeld..., ima ih koji bi mogli napustiti Maksimir, vidjet ćemo kome će se podići rampa na odlasku. Zasad je, čini se, Pivarić najbliži, no, kako i sam kaže, dok ne bude gotovo...

Linker
03. svibanj 2024 00:36