REUTERS/Stefan Wermuth / REUTERS
NEOČEKIVANA ODLUKA

OSTAVIO SVE U NEVJERICI Igrao za bogate europske klubove, pa u naponu snage izabrao - siromaštvo: 'Novac ili srce'?

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 02. ožujak 2017. 23:20

Povremeni belgijski reprezentativac Anthony Vanden Borre (29 nastupa, 1 gol) novi je član TP Mazembea iz afričke države Kongo.

Iako je cijelu karijeru igrao za relativno jake klubove poput Anderlechta, Fiorentine, Genoe, Portsmoutha i Montpellierea, 29-godišnji Vanden Borre iznenadio je sve i odlazi u Afriku. Gotovo nitko ovo nije mogao predvidjeti, ali Belgijanac se ipak odlučio na odlazak u siromašni Kongo. Ako ništa, TP Mazembe nije 'bilo tko' u tamošnjim okvirima: osvojili su pet puta afričku Ligu prvaka, a uz to su i suvereni vladari svoje države po pitanju trofeja - osam puta su bili prvaci Konga u posljednjih 11 godina.

- Što je važnije? Novac ili srce? - pitao je novinare Vanden Borre na današnjoj pressici i dodao: - U Montpelliereu (dosadašnji klub) nisam imao mira i bio sam psihički umoran. Smetale su me neke stvari oko nogometa, ne sam nogomet. Reprezentacija? Zašto se ne bih vratio, ako je Witsel mogao u Kinu, mogu i ja u Mazembe. Ovaj klub je jači od većine kineskih - izjavio je Vanden Borre.


Vanden Borre: "Le championnat congolais n'a... by dh_be

Linker
16. travanj 2024 12:31