Foto: Boris Kovacev / CROPIX
PRVI PUT PRVAK

OSTVARENJE SNOVA DINAMOVOG POJAČANJA 'Kao klinac sam dolazio na Maksimir, gledao Modrića i sanjao da igram za Dinamo. Na kraju je i naslov prvaka tu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. travanj 2019. 19:41

Dinamovci u sjajnoj atmosferi čekaju utakmicu koja im u slučaju trijumfa donosi naslov prvaka. Iako će proslava biti nešto kasnije, jasno je da već danas iz grada Vegete žele otići kao novi-stari prvaci. Ravnaju se po onoj “što možeš napraviti danas, ne ostavljaj za sutra”. Zato smo sigurni da će Modri danas protiv Farmaceuta biti najbolji što mogu, da žele da autobus s kojim će se vraćati iz Koprivnice bude u šampionskom ozračju.

Sve u rukama

Mislav Oršić jedan je od onih dinamovaca koji će prvi put osvojiti naslov prvaka, možda već danas u Koprivnici. Do sada ima jedan trofej, njegov bivši klub Ulsan Hyundai uzeo je Korejski kup u sezoni 2016./17.

Jučer smo popričali s Mislavom, pitali ga što misli, hoće li već danas uspjeti doći do svog prvog prvenstvenog trofeja?

- Nadam se da to možemo riješiti već u Koprivnici. Do sada nisam htio ništa nagađati jer nismo ovisili o sebi, već i o drugim rezultatima, ali sada je sve u našim rukama. Optimist sam uoči Slavena Belupa - kazao je na startu Oršić.

Zagreb, 020219.
Maksimir
Nogometna utakmica 1.HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Rudes.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Kakav mu je osjećaj uoči osvajanja tog toliko željenog naslova? Prvi je uvijek taj koji se pamti do kraja života.

- Znate kakav? Malo čudan. Meni se u karijeri događaju neke stvari do kojih sam došao zaobilaznim putem. Kada sam odlazio u inozemstvo, nije mi ni na kraj pameti bilo da ću s Dinamom do naslova, a na kraju će tako biti… Sve se događa s razlogom u životu. Imao sam svoj put i nije mi žao.

Hoće li tu medalju koju će dobiti na kraju prvenstva staviti na neko posebno mjesto, da ga uvijek podsjeća na sezonu 2018./19.? Sezonu za pamćenje, naravno ne samo zbog osvajanja prvenstva, već i zbog činjenice da je bio među autorima povijesnog uspjeha, proljeća u Europi?

- To je sasvim sigurno. Prva je medalja, još s klubom za koji navijam od malih nogu. Baš se veselim.

Budi emocije

Možda ima netko kome biste željeli pokloniti svoj trofej, nekome ga posvetiti?

- Svojoj obitelji. Sve što u životu radim, to je zbog njih. U ovom trofeju je i puno njihovih odricanja, oni su mi omogućili da se mogu koncentrirati samo na nogomet. Zato ću ga posvetiti njima.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Anderlecht v GNK Dinamo Zagreb - Constant Vanden Stock Stadium, Anderlecht, Belgium - October 4, 2018  Anderlecht's Ognjen Vranjes in action with Dinamo Zagreb's Mislav Orsic   REUTERS/Francois Walschaerts
REUTERS/Francois Walschaerts

Jeste li vjerovali da početku sezone da ćete biti prvi s ovako velikom bodovnom razlikom?

- Ma nisam razmišljao o tome. Znao sam da smo mi dobri, moćni i kvalitetni, i da ćemo kao takvi biti izazov za sve druge. No, znao sam i da smo mi ti koji ćemo prvi prijeći ciljnu liniju jer kvaliteta je uvijek ta koja odlučuje.

Može li netko u budućnosti uopće ugroziti Dinamo ili će se nastaviti ta velika dominacija?

- Vidjet ćemo što nosi budućnost, ali uz ovakve igrače i atmosferu koju imamo, ne vidim da bi nas neko mogao ugroziti. Iako, lako je to reći. Treba to dokazati na travnjaku.

Sad kad je naslov blizu, jer osvojit ćete ga danas ili uskoro, koji biste detalj izdvojili u HNL-u ove sezone, koje vam je bio najdraži, najvažniji?

- Svi su mi podjednako dragi. Puno je tu trenutaka koji bude emocije. Ipak, posebno u pamćenju će mi biti prvijenac za Dinamo protiv Hapoela. Nije to detalj iz HNL-a, ali moram ga istaknuti kao meni najvažniji, jer taj pogodak zauvijek će ostati u sjećanju. Kao klinac sam dolazio na Maksimir kao navijač, gledao Modrića sa Sjevera ili Istoka i sanjao da igram za Dinamo. Na kraju sam to ostvario, eto sad je i naslov prvaka tu.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Mislav Orsic slavlje.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Korektna statistika

Tko je vama osobno bio najnezgodniji čuvar ove sezone, tko vam je stvarao najviše problema? U HNL-u naravno...

- Teško mi je bilo koga izdvojiti. Mi s krila smo često na meti protivničkih bekova ili stopera koji su žešći, ali sve ostaje na travnjaku. Pa ne plešemo balet.

Postigli ste šest pogodaka u HNL-u ove sezone, jeste li zadovoljni tom brojkom?

- Ako uzmete u obzir koliko sam igrao u Europi, koliko u HNL-u, pa uz česte rotacije koje je trener imao kako bismo svi bili u natjecateljskoj formi, mislim da je ova brojka korektna. Iako, ima još utakmica do kraja da se to malo i podeblja.

Je li današnja utakmica sa Slavenom, moguće osvajanje prvenstva bitna priča i za polufinale Kupa koje slijedi u srijedu protiv Osijeka?

- Svaka je utakmica bitna. Naravno da bi bilo lijepo uzeti naslov već u Koprivnici kako bismo rasterećeni išli na Osijek, ali i sve one utakmice nakon toga su bitne. Dojam koji ostavljaš je ono što će se pamtiti.

Hoće li Dinamo uzeti duplu krunu?

- Sve ovisi o nama a kada je tako, onda ne sumnjam u takav završetak jedne velike sezone koju smo imali - zaključio je Mislav Oršić.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 09:52