getty images
KRAJ MERCATA

Osvaldo u Juventusu, Vukušić seli u Švicarsku, Tin Jedvaj ostaje u Romi

Najbolji grčki nogometaš i napadač Olimpiakosa Kostantinos Mitroglou potpisao je danas za engleskog prvoligaša Fulham, potvrdio je londonski klub
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2014. 11:59

Posljednji dan siječnja (kao i kolovoza) jedan je od najuzbudljivijih dana u svijetu nogometa. Fanovi kao hipnotizirani bulje u ekrane nadajući se da će u omiljenom dresu vidjeti igrača koji će promijeniti sudbinu njihovog voljenog kluba.

Tin Jedvaj ostaje u Romi

Tijekom cijelog dana talijanski mediji su izvještavali da će Tin Jedvaj završiti na posudbi u Veroni, ali na kraju od toga neće biti ništa. Jedvaj će ostati u Rimu i pokušati se izborizi za koju minutu u dresu Rome.

Sergio Canales iz Valencije u Real Sociedad

Sergio Canales, 22-godišnji španjolski nogometaš, napustio je svoj dosadašnji klub Valenciju, te je pojačao redove Real Sociedada…

Platio je Real Sociedad odštetu od četiri milijuna eura, plus to što će Valencia dobiti 30 posto od idućeg transfera kojeg ostvari ovaj nogometaš.

Službeno: Sammir potpisao za Getafe do lipnja 2017.

Brazilac Sammir, 26-godišnji povremeni hrvatski nogometni reprezentativac, karijeru će nastaviti u španjolskom prvoligašu Getafeu…

Objavio je tu vijest Sammirov novi klub s kojim je potpisao vjernost do lipnja 2017. godine. Tako je, napokon, nakon godina najava Sammir napustio zagrebački Dinamo čiji je dres nosio od, sada već daleke, 2007. godine.

Källström u Arsenalu

Zadnjega dana zimskoga prijelaznog roka londonski Arsenal je doveo Šveđanina Kima Källströma iz moskovskog Spartaka i to na posudbu dokraja sezone.

Trener Arsenala Arsene Wenger morao je brzo naći zamjenu za ozlijeđene veznjake Aarona Ramseya i Jacka Wilsherea, a našao ga je u 31-godišnjem Šveđaninu, koji je prije Spartaka igrao za Rennes i Lyon, te ima čak 106 nastupa za švedsku reprezentaciju.

Osvaldo u Juventusu

Talijanski reprezentativac argentinskih korijena Pablo Osvaldo novi je igrač Juventusa nakon što je njegov dosadašnji klub Southampton pristao na posudbu.

Osvaldo (28) se ima priliku nametnuti u Juventusu, koji od lipnja ove godine može za 19 milijuna eura otkupiti njegov ugovor. Ove je sezone Osvaldo zabio tri pogotka za Southampton, a prije toga je nastupao za AS Romu.

Grk Mitroglou pojačao Fulham

Najbolji grčki nogometaš i napadač Olimpiakosa Kostantinos Mitroglou potpisao je danas za engleskog prvoligaša Fulham, potvrdio je londonski klub.

Iako financijski uvjeti prijelaza nisu potvrđeni, vjeruje se da je Fulham za Grka dao 15 milijuna eura. Mitroglou je u ovoj sezoni prvi strijelac Grčke lige s 14 pogodaka, u Ligi prvaka je zabio tri, a njegovi pogoci su bili ključni što se Grčka plasirala na SP u Brazilu. On je karijeru počeo u drugoj momčadi Borussie Moenchengladbach, a igrao je još za Atromitos i Panionios.

Diego ponovno došao u madridski Atletico

Brazilski nogometaš Diego ponovno će odjenuti dres madridskog Atletica, gdje će na posudbi boraviti do kraja aktualne sezone…

- Dogovorili smo se s čelnicima Atletica o posudbi do kraja sezone - rekao je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs za Bild.

Ante Vukušić seli u Lausannu

Antu Vukušića njegova Pescara poslala je na posudbu u posljednjeplasiranu momčad švicarskog prvenstva Lausannu. Čeka ga nazahvalna uloga spasitelja kluba koji ima samo sedam bodova i zaostaje 10 bodova za pretposljednjim Sionom.

Brazilac Hernanes u suzama

Najdramatičniji talijanski transfer je odlazak brazilskog reprezentativca Hernanesa (28) iz Lazija u Inter za oko 18 milijuna eura odštete. Svjedoci kažu da je kad su mu javili vijest u suzama napustio trening-kamp rimskog kluba. Nakon što se vijest o suzama proširila, vezni igrač se odlučio za Urbi et Orbi potez putem Facebooka: “Idem u Inter kako bih se igrački dalje razvijao. To je moj osobni izbor.”





Lakić se vraća u K’lautern

I Srđan Lakić (30) je iskoristio društvenu mrežu za objavu promjene mjesta prebivališta. Vraća se na mjesto najveće bundesligaške sreće, za Kaiserslautern (drugoligaš) je od 2008. do 2011. postigao 35 ligaških pogodaka u 80 utakmica. Polusezonu je proveo u Eintrachtu (F), a matica mu je Wolfsburg koji ga posuđuje okolo.

Mourinho kupio kostolomca

Chelsea je najveći potrošač u zimskom prijelaznom roku. Posljednje milijune (oko 15) Mourinho je iskrcao za francuskog kostolomca Kurta Zoumu (19). Obrambeni igrač je na odsluženju kazne od 10 utakmica zbog toga što je suparničkom igraču slomio nogu (gležanj). Kazna se može odraditi u bilo kojoj ligi pa će ga Mourinho ostaviti u St-Etienneu do kraja sezone.

Montella: Rebić je na odlasku

Kako je petak prolazio tako se javljalo sve više priča o odlascima na posudbu hrvatskih “Talijana” koji ništa ne igraju. Fiorentinin trener Montella traži privremeno odredište Anti Rebiću, ali je problem što bivši splitovac ne želi u drugoligaše poput Lanciana ili Novare. Roma želi poslati Jedvaja u prvoligaša Veronu, a Pescara Vukušića u švicarsku Lausannu.

Berbatov umjesto Falcaa

Tottenham i Arsenal će ostati praznih ruku jer je Monaco pronašao zamjenu za teže ozlijeđenog napadača Falcaa. U Kneževini očekuju da će umjesto Kolumbijca francuske mreže parati Bugarin Dimitar Berbatov koji stiže na posudbu iz Fulhama.

Juventus kupuje jeftino

Juventus i dalje primjenjuje taktiku dovođenja napadača za male novce. Southamptonu će platiti 400.000 eura za posudbu problematičnog Pabla Danija Osvalda do kraja sezone. Argentinca koji igra za Italiju u siječnju je FA kaznio s 40.000 funta zbog isključenja, a klub s dvotjednom plaćom nakon što se na treningu potukao sa suigračem (nije bio Lovren).

‘Arry i Eduardo

Harry Redknapp, najveći diler prijelaznog roka, mogao bi biti čovjek koji će nakon osam godina spojiti Kranjčara i Dudua u istom klubu. Petak je otvorio izjavom da planira dovesti petoricu novih igrača u drugoligaša Queens Park Rangers, a među njima bi mogao biti i Eduardo da Silva: “Ponuđen nam je i o njemu smo razgovarali”.

Linker
17. svibanj 2024 05:32