Foto: Goran Mehkek / CROPIX
PIŠE D. OLIVARI

OTIŠAO JE KAO MRGUD, A VRATIO SE SRETAN Sammir spreman voditi Modre do naslova: 'Pokušat ću se nametnuti kao vođa ovog Dinama'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2017. 21:10

Naravno, ne treba sad pretjerivati i pisati bajke o Sammirovu povratku, o prvoj utakmici u Dinamovu dresu nakon onog ogleda u skupini Europske lige na gostovanju kod PSV-a, 7. studenog 2013. godine. Igrao je 45 minuta, lopte se rješavao brzo, shodno činjenici da nije maksimalno tjelesno spreman, nije se upuštao u driblinge, komplicirane situacije... Međutim, nekoliko puta se brzo ubacio u prostor, tražio je loptu, tri-četiri puta preciznim je pasom gurnuo svoje suigrače u dosta dobre pozicije. Na kraju je postigao i pogodak, mirno, smireno i precizno.

Jučer se u Beleku uglavnom smješkao... Kao zapravo i svih ovih dana. Emitira dobre vibracije, super raspoloženje. Otišao je kao mrgud, vratio se happy...

- Prošlo je godina otkako nisam zaigrao u Dinamovu dresu. Sad nakon što opet jesam, mogu kazati - bilo je lijepo. Dobar je bio osjećaj. Konačno, nakon dugo vremena sam opet igrao nogomet. Jer jedno je trenirati, a drugo igrati utakmice - kazao je Sammir.

Spartanski je radio svih ovih dana u Turskoj. U početku je nizao krugove, prvo lagano, onda brže, pa najbrže... Pa se priključio treninzima s loptom, pa onda ostatku momčadi, a sad je eto dobio i priliku na utakmici. Niti jednom nije zastao, niti jednom govorom tijela nije pokazao da mu je dosta, da bi se malo odmorio. Nekad je znao to pokazivati. Izgleda da su ta vremena daleko iza njega. Vremena se mijenjaju, čovjek stari, postaje iskusniji, ozbiljniji, sve što valjda ide uz godine koje ostavlja iza sebe. Zar se zaista tako promijenio? Vidjet ćemo, ostavimo budućem vremenu da definitivno odgovori na to pitanje.

- Gledajte, da se ne zavaravamo. Bilo je dobro ovih 45 minuta, stvarno sam se dobro osjećao, ali nisam još spreman. Kad budem maksimalno spreman, onda ću biti mnogo bolji. Sve ovisi o mojoj tjelesnoj pripremljenosti, to mi je posve jasno.

Kad smo ga pitali može li u postotcima kazati koliko je spreman, slegnuo je ramenima.

- Mislim da sam sada na nekih 50 posto spremnosti. Možda malo više, recimo 60 posto. Za 15 do 20 dana držim da ću biti posve spreman. Teško je sada točno kazati koliko sam spreman, jer u tih 45 minuta utakmice nisam osjećao nikakav umor.

Trener Petev vas je pohvalio da na utakmici ni jednu loptu niste krivo dodali...

- Jako sam bio koncentriran kako ne bih griješio. Baš sam pazio da ne griješim. To mi je najbitnije...

Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Inače, jedna Sammirova izjava pojavila se u javnosti, prevedena je u pogrešnom kontekstu. Ispalo je kako je izjavio da bi igrači Dinama trebali manje trčati!?

- Valjda je jasno što sam mislio. Trebamo raditi ono što radimo na treninzima, što brže se rješavati lopte, odmah gurati pasove, imati posjed lopte koja brzo putuje. Onda igra izgleda brže, efikasnija je, ekonomičnija. Kad lopta brže putuje, onda je logično da manje trčiš, lopta putuje... Nekako mi se čini i da je ovaj teren na kojem treniramo i igramo nešto manji nego onaj maksimirski, pa mi je zbog toga možda i bilo lakše sve podnijeti.

Za kraj smo ga priupitali drži li da bi mogao biti vođa ovog Dinama? Lider na terenu. Lani se provlačila teza da Modri nisu imali lidera igre.

- Naravno, na terenu mogu biti lider igre Dinama. Schildenfeld i ja smo ovdje najstariji. Svi znaju da ja ne pričam puno, ali na terenu ću se svakako pokušati nametnuti kao vođa ovog današnjeg Dinama - zaključio je Sammir.

Linker
07. svibanj 2024 07:42