Franko Andrijašević
 Matija Djanjesic / Hanza Media
ODLAZI ILI...?

OTKRIVAMO POZADINU PRIČE O VELIKOM TRANSFERU S RUJEVICE KOJI JE GLASNO ODJEKNUO U HRVATSKOJ Ponuda za Andrijaševića je puno manja nego li se pisalo

U četvrtak su belgijski mediji landirali vijest da je Franko Andrijašević na korak od transfera u Standard uz odštetu od 5 milijuna eura. Interes Standarda zaista postoji, ali je ponuda osjetno manja...
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. lipanj 2017. 15:45

Franko Andrijašević blizu je dogovora s belgijskim velikanom Standardom iz Liegea s kojim bi trebao potpisati petogodišnji ugovor i čeka se samo dogovor klubova za finalizaciju transfera! Tako glasi vijest koja je krenula iz belgijskih medija i ubrzo se proširila hrvatskim eterom, a prema kojoj bi najbolji igrač HNL-a uskoro mogao realizirati transfer.

Ništa službeno

Još je zimus bilo jasno da će Franko Andrijašević biti “vruća roba” ljetnog mercata, emisari brojnih europskih klubova koji su pohodili utakmice Rijeke sigurno su dobro podcrtali njegovo ime u svojim zabilješkama i sasvim je realno da se do kraja kolovoza njegov izlazni transfer doista i realizira. Kažemo, do kraja kolovoza, jer na Rujevici još uvijek ne raspolažu nikakvom službenom ponudom za bilo koga od igrača, iako nije tajna da interes Standarda postoji odranije. Ali Belgijanci nisu jedini, a Andrijašević bi, da može birati, radije očevim stopama put Španjolske.

Podsjetimo, nedavno je u razgovoru za SN igračev zastupnik Andy Bara potvrdio da Andrijaševića već mjesecima prate njemački velikani Borussia Dortmund i Schalke, španjolska Malaga te belgijski klubovi Anderlecht i Standard Liege...

Sudeći prema posljednjim vijestima iz Belgije, Standard u ovom trenutku ipak kotira kao najozbiljniji pretendent na Andrijaševićeve usluge, no u kancelarijama Rujevice i dalje iščekuju bilo kakav poziv ili dokument na temelju kojeg bi se mogli očitovati o interesu za svog ponajboljeg nogometaša.

Veliko je pitanje hoće li Rijeka biti zadovoljna s odštetom koju je Standard spreman ponuditi za Andrijaševića. U Belgiji se barata s iznosom od 2,5 milijuna eura, što možda izgleda malo za prvog igrača lige, ali Franko ipak ima 25 godina, a Standard financijske limite. Franku pak ugovor jamči oko 500 tisuća eura po sezoni.

Zahuktava se...

Je li doista sve dogovorio s čelnicima deseterostrukog prvaka Belgije ili nije u ovom trenutku nije ni bitno, bez zelenog svjetla s Rujevice ne može se ništa, ključeve transfera ionako drži Rijeka koja će se idućih tjedana pa i mjeseci svakodnevno susretati s vijestima koje počinju s “neslužbeno” ili “navodno”... Ludnica ljetnog prijelaznog roka tek se zahuktava!

Linker
28. travanj 2024 11:52