Foto: Goran Mehkek / CROPIX
RASPLET DO KRAJA TJEDNA

OTKRIVAMO ZAŠTO BI OLMOV TRANSFER MOGAO NAPUNITI DINAMOVU BLAGAJNU VIŠE NEGO LI SE OČEKIVALO Sjajni Španjolac nema dileme gdje želi nastaviti karijeru

MODRI DRAGULJ Mladi dinamovac mislima je izgleda sve više u Njemačkoj
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. siječanj 2020. 09:03

Dani Olmo karijeru želi nastaviti u Leipzigu! Pisali smo o ponudi trenutačno vodeće momčadi Bundeslige koja je spremna Dinamu odmah uplatiti 16 milijuna eura. Naravno, to ne bi bila ukupna svota transfera. Jer po onome što saznajemo, u cijelu priču bili bi uključeni i drugi bonusi te postotak od budućeg transfera.

Rad s Nagelsmannom

Recimo, za svaki plasman Leipziga u Ligu prvaka Dinamo bi dobivao dva milijuna eura. Dakle, ako se dogodi potpis na pet godina, ako bi svake godine Leipzig uhvatio Ligu prvaka, što uopće nije nemoguće, plava blagajna bi bila bogatija za još 10 milijuna eura. Također, za svakih 15 utakmica koje Olmo odigra u momčadi, Dinamo bi dobio još milijun eura. Leipzig nudi i deset posto od budućeg transfera, a s Olmom želi uglaviti izlaznu klauzulu od 80 do 100 milijuna eura. Neka bude, recimo, ona od 80, značilo bi to da bi kod sljedećeg transfera Danija, Dinamo zaradio još 8 milijuna eura. Dakle, tada bi ukupna cijena transfera debelo premašila 30 milijuna eura, čak bi se približila onoj cifri koja se stalno spominjala, onoj od 40 milijuna eura. S tim da se u pregovorima s Leipzigom može dogovoriti još možda povoljniji uvjeti, recimo da se odmah uplati 17 ili 18 milijuna eura... Ili da se podigne postotak kod buduće prodaje.

Naravno, nitko Dinamu ne može garantirati da će se Leipzig plasirati u Ligu prvaka, da će se Olmo prodati iz Bundeslige... No, gledajući u ovom trenutku, to su izgledne opcije.

Sasvim je logično da Olmo želi u Lepzig. Radi se o vodećoj momčadi Bundeslige koja će sigurno sljedeće sezone igrati Ligu prvaka, a već na proljeće Leipzig igra osminu finala najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu protiv Tottenhama. Nadalje, Olmo bi došao pod trenersku palicu Juliana Nagelsmanna, jednog od najboljih mladih trenera na svijetu koji voli razvijati igrače i kojem bi se Olmo idealno uklopio u koncepciju momčadi. Olmovu stilu igre ponajviše bi odgovarala Bundesliga, zato je i izrazio želju za odlaskom baš u Njemačku, što je otvoreno kazao sportskom direktoru Zoranu Mamiću.

Wolvesi čekaju

S druge strane, stoji ponuda Wolverhamptona, koja je u startu bolja za Dinamo, jer iznosi 25 milijuna eura koji bi bili uplaćeni odmah. Klub s Otoka Dinamu nudi i 20 posto od budućeg transfera, plus one uobičajene bonuse, tako da bi se cifra također približila onoj brojci od 40 milijuna eura. Naravno, to ne treba zaboraviti, još uvijek je na stolu i ponuda Milana. Uglavnom, prema našim saznanjima, priča oko Danija Olma trebala bi se rasplesti do kraja ovog tjedna.

NEKI BONUSI

2.000.000 € Dinamo bi dobivao za svaki plasman Leipziga u Ligu prvaka

1.000.000 € Dinamo bi dobivao za svakih 15 odigranih utakmica Olma

10% Dinamo bi dobio od budućeg transfera Olma iz Leipziga

Linker
24. travanj 2024 15:46