Sportske novosti
Mario Mandžukić i Paulo Dybala
 Valerio Pennicino/Getty Images
VELIKO ISTRAŽIVANJE

OTKRIVENE IGRAČKE PLAĆE U ITALIJI Juventusov 'debeljko' na prvome mjestu, dva Bosanca u TOP 10, evo kako stoje Hrvati

Autor: Sportske novostiObjavljeno:07. rujan 2016.

Gazzetta dello Sport objavila je veliko istzraživanje o zaradama u Serie A. Premda je u Hrvatskoj gotovo nemoguće napraviti takvo istraživanje, jer su plaće igrača "poslovna tajna", Talijani su spremno izašli s ciframa koje otkrivaju baš sve.

Najskuplje ovoljetno pojačanje, Gonzalo Higuain sa 7,5 milijuna eura godišnje najplaćeniji je igrač talijanskog prvenstva, dok su iza njega ostali Romin Danielle de Rossi sa 6,5 te - Miralem Pjanić sa 4,5 milijuna eura.

Juventus, logično dominira, njegovih sedam igrača nalazi se u TOP 10, izuzev De Rossija, Juventusovu dominaciju kvare Džeko sa četiri milijuna eura, te Interov kapetan Mauro Icardi sa 3,6 milijuna eura.

Kako stoje Hrvati?

Mario Mandžukić zarađuje tri i pol milijuna eura, kao i inače njegovi suigrači Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini, Dani Alves i Leonardo Bonucci. Slijedi Ivan Perišić sa tri milijuna eura, Marko Pjaca ima 1,8 milijuna, Marcelo Brozović milijun i pol, baš kao i Ivan Strinić, Marko Rog 1,3, Nikola Kalinić u Fiorentini 1,2, a Milan Badelj 1,1 milijun eura.

Ispod granice od milijun eura slijede: Pašalić (0,8), Jajalo, Budimir, Vargić i Milić (0,5), Balić (0,3), Perica i Posavec (0,25) i Župarić (0,2).

Od trenera, najplaćeniji je Juventusov Massimiliano Allegri koji zarađuje pet milijuna eura, dva više od Rominog Luciana Spallettija.

Juventus na plaće godišnje troši 145 milijuna eura, 25 više od Intera. Roma je treća s 92 milijuna eura, Milan četvrti s 80, a talijanski viceprvak Napoli peti sa 75. Na dnu je Crotone (13 milijuna eura).

Usporedbe radi Manchester United na plaće troši 304 milijuna eura, njegov gradski rival City 302, PSG 279, Bayern 273, Barcelona 248, a Real 209 milijuna eura.

 

Linker
14. svibanj 2020 11:57