David Ramos Getty Images
PIŠU ŠPANJOLCI

OTKRIVENO IME KLUBA ZBOG KOJEG SE 'RAZVODE' IVAN RAKITIĆ I BARCELONA Trakavica bi nakon istupa nezadovoljnog Hrvata mogla zaključena vrlo brzo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2020. 11:55

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić, o čijem se odlasku iz Barcelone nagađa od ljeta, rekao je u nedjelju navečer kako mu se nisu svidjele odluke kluba no da sada želi okrenuti stranicu u karijeri.

"Ne zaslužujem, niti sam zaslužio, određeno ponašanje. Mogu jasno reći da je bilo više stvari koje mi se nisu svidjele. To znaju oni koje donose odluke, a to znamo i mi. No ponekad moraš prihvatiti stvari koje ne razumiješ i gledati prema naprijed. Za klub mora biti najbolje ono što je najbolje za nas igrače. Nismo ovdje kako bismo se smijali i zbijali šale", rekao je Raketa, a dan poslije španjolski je AS najavio kako hrvatski dokapetan napušta Barcelonu.

"Odluka o razvodu je donesena! Tu odluku donijela je najmanje jedna strana. Hrvat se pojavio u miks zoni Camp Noua nakon meča s Levanteom i olakšao dušu sljedećim riječima: 'Dogodile su se stvari koje mi se nisu sviđale i to više njih. To sam jasno dao do znanja onima koji odlučuju u Barceloni. Ranije nije bilo vrijeme da se o tome govori, ali sada želim okrenuti stranicu i raditi na najbolji mogući način. I želim da moji suigrači, treneri i navijači znaju da sam 100 posto posvećen Barceloni", objavio je španjolski dnevnik.

U utorak je Cadena SER objavila i me kluba koji bi htio dovesti Rakitića, a radi se o Atletico Madridu, koji je navodno već kontaktirao hrvatskog reprezentativca. Trener Atletica Diego Simeone navaodno je Raketu stavio na vrh popisa pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

Rakitić je od ljeta 2017. do ljeta 2019. bio igrač s najviše odigranih utakmica kod trenera Ernesta Valverda, no nakon što je ljetos uprava dovela mladog Frenkija de Jonga bio je posjednut na klupu a Barcelona nije demantirala novinske izvještaje prema kojima je klub bio spreman prodati ili zamijeniti Rakitića. 31-godišnjeg Vatrenog ugovor s Barcelonom veže još godinu i pol dana, a po Transfermarktu trenutno vrijedi 25 milijuna eura.

Linker
19. svibanj 2024 14:02