Damir Krajac / CROPIX
VELIKO NEVRIJEME

OTKRIVENO ŠTO SE SVE DOGODILO U ZAPREŠIĆU: GROM UDARIO U REFLEKTOR USRED UTAKMICE, IZA GOLA IZBIO POŽAR Šteta se procjenjuje na 100.000 kuna!

ODGODA Utakmica Intera i Lokomotive je počela u subotu, a okončana je dan kasnije pobjedom Lokosa 2:1 zbog nevrijemena i prekida.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 12:31

Dvoboj Intera i Lokomotive bio je uobičajen prvenstveni dvoboj subotnje večeri sve do 39. minute, a onda se ukazao - mrak.

Od udara groma reflektori na zaprešićkom stadionu otkazali su poslušnost, a iako su agilni domaćini pokušali sve što je bilo u njihovoj moći da se utakmica nastavi i okonča u subotnjem terminu, odlučeno je da se dvoboj nastavi u nedjelju u 16 sati od te 39. minute.

Pokušao se problem s rasvjetom riješiti i priključenjem na gradsku mrežu, ali ni to nije dalo željeni rezultat. U jednom se trenutku činilo se da će problem biti otklonjen, ali potpuna rasvjeta na travnjaku Diva iz predgrađa bila je opet kratkog vijeka; samo je jedan reflektor bio u funkciji, što je bilo ipak premalo za regularni nastavak dvoboja. Kako nevolja nikada ne dolazi sama, problem s rasvjetom kao da nije bio dovoljan pa je iza sjevernog gola, gdje se nalazi otpad, izbio požar, koji su agilni vatrogasci vrlo brzo ugasili i stavili pod potpuno kontrolu.

Prema neslužbenim informacijama, materijalna šteta iznosi oko 100.000 kuna. Igrači i treneri obaju sastava strpljivo su čekali potvrdu o odgodi, a neki su barem malo svjetlosti na stadionu iskoristili za zagrijavanje i pokoji udarac prema golu kao na treningu.

Glavni protagonisti mirno su prihvatili odluku o odgodi, a strateg Intera Samir Toplak onako je, više za sebe, lamentirao je li odgoda dobra ili loša za njegovu momčad. Kako god bilo, dvoboj Intera i Lokomotive ostat će zapamćen kao utakmica u kojoj je priroda čak dva puta u kratkom vremenu pokazala svu svoju prevrtljivost. A manje od 24 sata kasnije stari poznanici bili su ponovo na istom mjestu...

Linker
02. svibanj 2024 08:54