ANŽI

Otpustili trenera nakon 16 dana

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 07. kolovoz 2013. 13:49

Nizozemski trener Rene Meulensteen, bivši zaposlenik u nogometnoj akademiji Manchester Uniteda, dobio je otkaz na mjestu trenera Anžija iz Mahačkale samo 16 dana nakon što je dobio posao...

Dagestanskoj se momčadi 49-godišnji Nizozemac priključio prvog srpnnja ove godine kao pomoćnik Guusu Hiddinku. Nakon što je slavni trener podnio ostavku poslije dvaju uvodnih kola novog prvenstva, Meulensteen ga je naslijedio na mjestu šefa stručnog stožera.

Njegovu je smjenu putem vlastitog Twitter-profila objavio predsjednik Upravnog odbora kluba Konstantin Remčukov također najavivši da će klub godišnji proračun sa 180 srezati na tek 50-70 milijuna dolara.

To znači da će klub rasprodati jezgru momčadi, barem onu najkvalitetniju i najskuplju. Samuel Eto'o, Lassana Diarra, Willian, Aleksandr Kokorin, Igor Denisov i Christopher Samba najvjerojatnije će morati potražiti nove poslodavce.

O razlozima rezanja troškova u klubu zasad se može samo nagađati. Jedna teorija govori da eksecentričnom vlasniku Sulejmanu Kerimovu posao u zadnje vrijeme ne ide baš najbolje. Druga pak naznačuje mogućnost da je Kerimovu dosta njegovih razmaženih zvijezda koje koštaju jako puno a igraju izvanredno slabo.

Nizozemca će na klupi, i to je napisao Remčukov, naslijediti Gadži Gadžijev.

Nakon uvodnih četiriju kola nove premierligaške sezone Anži još uvijek čeka prvu pobjedu.

Linker
26. travanj 2024 10:36