Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
'SVE ČESTITKE LUKI'

OTTO BARIĆ 'POVUKAO KOČNICU' Modrića je nemoguće uspoređivati s igračima iz prošlosti i zato ne mogu reći da je najbolji

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. lipanj 2017. 10:22

Iskusni hrvatski stručnjak Otto Barić smatra da je Real Madrid potpuno zasluženo osvojio 12. naslov prvaka Europe.

- Prije utakmice bio sam na 50-50 između Juventusa i njih. Međutim, Real je u drugom poluvremenu pokazao još nešto više, što nisam očekivao. Igraju modernije - rekao je Barić.

Ipak, tema našeg razgovora bio je Luka Modrić.

- On je izvanredan igrač, bez dvojbe jedan od najvažnijih igrača madridskoga kluba. On je to pokazao na terenu, puno je donio Realu i pridonio da mu momčad bude takva kakva jest. Velika čestitka Modriću za sve što je napravio, za ono kako igra, naravno i za njegovu utakmicu u finalu. Njegova je igra moderna, puno se kreće, zatvara prostor, puno oduzima lopte i presijeca suparničke akcije, a i u završnici je uvijek tu negdje. Ona akcija u kojoj je asistirao Ronaldu bila je plus na njegovu dobru igru u Cardiffu - smatra Barić.

Ipak, kad se pojave tvrdnje o najboljim igračima, bivši hrvatski izbornik tu povlači kočnicu.


Luka Modric vs Juventus

Druga vremena

- U zadnje vrijeme se piše i da je Modrić najbolji hrvatski vezni igrač uopće, no moram reći da je bilo puno dobrih hrvatskih igrača koji su u posljednjih pedesetak godina bili vrhunski. Modrića smatram jako dobrim, izvrsnim igračem, vrlo je važan dio Realove momčadi, ali ne mogu reći da je najbolji. Jer, gotovo je nemoguće nekog vrsnog igrača koji je igrao pred 10-20 godina uspoređivati s njim.

Naravno, za Barića još manje u obzir dolaze usporedbe s igračima koji su nosili Real pred 50-a godina.

- Recimo, Puskas je bio ofenzivni vezni, nije bio brz, ali je maksimalno iskorištavao šanse. To je drugi tip igrača u odnosu na Modrića danas, to vam je kao da uspoređujem Bobeka, koji je bio izvanredan, s Peleom. Modrića bih eventualno mogao usporediti s Bozsikom, koji je nekad bio vrhunski igrač mađarske reprezentacije, vođa i glavni dodavač s izvrsnim kretanjem. Međutim, i nogomet je tada bio posve različit.

Linker
04. svibanj 2024 16:38