foto: Andreas Rentz/Getty Images
DONOSE SPORTSKE

OVAJ DVOJAC DOBRO POZNAJE TURSKU 'Vatreni, budite oprezni, Terim skriva planove!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. svibanj 2016. 14:12

Kakva je atmosfera u Turskoj 20-ak dana prije Eura? Odlična po Turke, uglas će nam reći bivši HNL-ovci Ante Kulušić i Avdija Vršajević.

- Turci sebe vide u drugom krugu, a to vam sve govori o njihovu optimizmu - dodao je Kulušić.

Sve što ste htjeli znati o Turcima, a niste imali koga pitati, u Kulušiću ste ga dobili. Tako je najlakše opisati 29-godišnjeg Šibenčanina koji već sedmu sezonu za kruh zarađuje u Turskoj. Prošao je i prvu i drugu ligu, od Haccetepe preko Balikesirspora do današnjeg kluba Genclerbirligija s kojim je produžio ugovor do idućeg ljeta. Zajedno s Kulušićem u momčadi je i Calik, mlađi stoper koji još nema potvrdu da će ostati na popisu.

- Nada se i Calik, kao i svi. Ali, glavni igrači su iz tri velika istanbulska kluba. Jasno, uz Ardu Turana i Calhanoglua koji su zvijezde momčadi.

Turanovo Sveto pismo

Prije svih Arda Turan čija se svaka rečenica u Turskoj dočekuje kao Sveto pismo.

- Kako Arda kaže, tako treba biti. Na terenu, jasno. Terim je ipak gazda iznad svih. Nakon Eura može birati, hoće li postati predsjednik Saveza, što je već izjavio kao svoju ambiciju, ili će se posvetiti trenerskom poslu u Galatasarayu. Ali, Terim je svakako najjači adut Turaka - ispričao nam je Kulušić u jednom dahu.

Kako Turci gledaju na Hrvatsku? Na Modrića, Mandžukića, Rakitića... i ostalu plejadu zvijezda kakvih ipak nemaju u svom kadru?

- Drže Turci da je Hrvatska jaka reprezentacija, ali uzdaju se u tri stvari. Terima, fanatizam na terenu i navijače koji će u velikoj euforiji pohoditi Francusku. Nemojte se iznenaditi ako ih pronađete i u kampu Turske na jugu Francuske. Neka je 800 kilometara od kampa do Pariza, naći će se i tamo jedan Turčin koji ima restoran. Šalim se, ali imat će sjajnu podršku i sigurno je da će im navijači dati vjetar u leđa.

Tko će im na terenu biti adut osim Arde i Calhanoglua o kojima se sve ionako zna?

- Igrač koji bi mogao biti Terimovo iznenađenje je Volkan Sen iz Fenera. Krilni igrač koji bi mogao zamijeniti Calhanoglua na poziciji desnog krila. Igrat će 4-2-3-1, jer tako igraju gotovo svi klubovi u turskoj ligi.

Je li startnih 11 definirano ili postoje dvojbe?

- Vratar je Babacan, desno Gonul, lijevo Koybasi, dva stopera najvjerojatnije Balta i Topal, s tim da je moguće i premještanje Topala na zadnjeg veznog U tom slučaju ulazi Serdar Aziz na stopera. U sredini je Selcuk Inan siguran, a tko će biti s njim u tandemu ovisi o tim opcijama sa Senom i Topalom. Ali, u svakom slučaju, ne očekujte od Terima da otkriva karte. Nepredvidiv je i čuvat će svoje zamisli za Pariz i utakmicu s Hrvatskom.

Zar neće ni u Ljubljani protiv Slovenije 5. lipnja zaigrati s momčadi koja će istrčati u Parizu? Ipak je generalna proba protiv Slovenije samo tjedan dana uoči starta na Euru...

- Ma kakvi, očekujte od Terima neka iznenađenja. Okosnica ekipe je poznata, ali bit će promjena - zaključio je Kulušić svoja razmišljanja o Terimovoj reprezentaciji.

Sve o EURU saznaj na Navijačnici!

Linker
01. svibanj 2024 15:42