REUTERS/Jim Young / REUTERS
BIT ĆE VATRENO

OVAKO U SRBIJI VIDE HRVATSKU 'Mi smo veća košarkaška nacija od njih, ovo nije nikakav derbi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 11:09

Hrvatski košarkaši su u posljednjem susretu prvog dijela košarkaškog turnira pobijedili Litvu 90-81 osvojivši prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv Srbije (u 3.15 sati u noći sa četvrtka na petak).

Uoči početka olimpijskih igara priželjkivao se plasman u četvrtfinale, no Hrvatska je društvu brončanih iz Londona i aktualnih europskih prvaka Španjolaca, europskih doprvaka Litve, domaćina Brazila, te uvijek neugodne Argentine gotovo senzacionalno osvojila prvo mjesto u skupini. Hrvatskoj je sada otvoren put do finala jer u njezinom dijelu ždrijebu nema američkog 'Dream Teama'.

Dok većina medija u Hrvatskoj ovu utakmicu opisuje kao veliki derbi, oni u Srbiji su drugačijeg mišljenja. Jedni od takvih su i sportske.net koji govore kako su ovakvi epiteti poput 'derbija' nepotrebni jer 'izlaze iz granica sporta'. Također navode kako je Srbija puno veća košarkaška nacija od Hrvatske i derbije igra sa Litvom i Španjolskom.

Osim toga sportske.net govore o tome kako će Hrvatska ovu utakmicu iskoristiti u neke potpuno druge svrhe i pozivaju na oprez. S druge strane kurir je susret dvaju reprezejntacija okarakterizirao kao 'utakmicu za anale', dok su sličnog mišljenja i kolege s B92 gdje je u naslovu stajalo 'balkanski klasik'.

"Spektakl u Riju! Košarkaši Srbije idu na Hrvatsku", bio je naslov u Telegrafu.

Linker
06. svibanj 2024 21:00